Snelle chocoladebroodjes

Pasen ziet er voor jou dit jaar misschien anders uit dan normaal. Lastig, met alle Corona maatregelen, en het Stay Home advies, wat nog steeds van kracht is! Ik hoop dat jullie er thuis toch allemaal fijne dagen van kunnen maken! Dit snelle receptje kan hopelijk bijdragen aan een fijne brunch of een gezellige high tea: snelle chocoladebroodjes!

Wat heb je nodig?

  • 1 rol bladerdeeg (ik gebruikte die van Tante Fanny – niet gesponsord!)
  • 5 dadels
  • 2 el cacao
  • 75 gram noten naar keuze
  • 50 à 75 ml melk
  • 1 geklutst ei

Hoe maak je deze broodjes?

  1. Check de rol bladerdeeg even om te zien hoe warm de oven moet. Verwarm de oven voor op deze temperatuur!
  2. Ontpit de dadels en doe deze met de noten, cacao en de melk in een keukenmachine. Maal dit fijn, tot je een chocopasta hebt. Deze hoeft niet te dik te zijn, dus voeg eventueel nog wat extra melk toe!
  3. Smeer je rol bladerdeeg in met de chocopasta (gebruik niet alles!) en rol deze rol voorzichtig op. Snij deze rol in 10 à 12 plakken en leg deze op de bakplaat.
  4. Smeer de zijkanten van de chocoladebroodjes in met het geklutste ei en doe op de bovenkant nog wat chocoladepasta!
  5. Bak de broodjes af in 15 à 20 minuten!
  6. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.