Smashed potatoes

Gebakken aardappeltjes, ik ben er dol op. Ik vind het leuk om ze in verschillende varianten te maken. Een variant die ik al erg lang niet meer gemaakt had, waren de smashed potatoes. En ja, zoals de naam al zegt: je mag ze smashen! En dat is best een leuk werkje 🙂

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 500 gram kleine aardappeltjes met schil (iets kruimig)
  • gesmolten roomboter
  • kruiden naar keuze

Hoe maak je deze smashed potatoes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier
  2. Kook de aardappeltjes gaar, ja mét schil, tot je er een vork in kan prikken.
  3. Smash de aardappels door ze plat te duwen met (bijvoorbeeld) de onderkant van een glas. Pas op dat ze niet helemaal uit elkaar vallen. Leg de smashed potatoes op het bakpapier.
  4. Smeer de potatoes in met de gesmolten roomboter en kruidt ze met kruiden naar keuze (ik gebruike paprika, kerrie en tijm)
  5. Bak ze af in ongeveer 20 minuten en serveer met mayo of een ander (dip)sausje naar keuze
  6. Bon appetit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.