Slawraps met kipsate salade

Ik lunch graag met wrapjes, maar op warme dagen vind ik ze soms wat zwaar vallen. Gelukkig zijn wrapjes makkelijk te vervangen, bijvoorbeeld door sla bladeren! Lekker fris en het geeft geen vol gevoel. Om het wel voedzaam en vullend te maken, heb ik het gecombineerd met kipsate salade. Vol met eiwitten en gezonde vetten, zodat je voorlopig geen trek zult hebben!

Wat heb je nodig?

  • 1 krop sla
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram tauge
  • 1 kipfilet
  • 80 gram pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 3 el kokend water
  • 1 tl gemberpoeder
  • peper en zout

Hoe maak je deze slawraps?

  1. Doe de kipfilet in een pannetje met water, zet dit op het vuur en laat 15 minuten koken.
  2. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes. Haal van de sla de mooiste en grootste bladeren af. Dit rolt straks het makkelijkst!
  3. Als de kip klaar is, haal je deze uit de pan. Laat iets afkoelen en pluis hem dan met behulp van een vork.
  4. Doe de pindakaas, sojasaus, honing, het gemberpoeder en wat peper en zout in een kommetje en roer dit goed door. Voeg hierna het kokend water toe, en roer dit tot je een egale saus hebt. Het kan zijn dat je iets meer of minder water nodig hebt.
  5. Doe de kip door de saus heen en voeg ook de uienblokjes toe.
  6. Pak een slablad, leg hier tauge op en vul hem vervolgens met de kipsatesalade. Rol dit op, en hou het blad eventueel bij elkaar door middel van een sateprikker
  7. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.