Skyr havermout rozijnen cake

Ik had eigenlijk heel andere plannen voor deze cake, maar ik bleek het een en ander niet in huis te hebben en ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan. Soms heb je van die dagen πŸ˜‰ Maar, op momenten dat je het moet doen met de dingen die je hebt, ontstaan er soms ook weer lekkere recepten. Zoals, in dit geval, deze skyr havermout cake met rozijnen! Een stevige en voedzame cake, die ideaal is om te preppen πŸ™‚

Wat heb je nodig voor deze cake?

  • 250 gram speltmeel
  • 200 gram skyr
  • 75 gram havermout
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 65 gram roomboter
  • 50 gram honing
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gram rozijnen

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de kokosbloesemsuiker met de honing en de roomboter in een beslagkom en klop dit romig. Voeg hierna de eieren en de skyr toe en klop dit nogmaals.
  3. Hierna roer je het speltmeel, de havermout en het bakpoeder er doorheen. Als je dit gedaan hebt, verdeel je de rozijnen over het beslag en giet je dit beslag in de cakevorm.
  4. Bak de cake gaar in 50 Γ  60 minuten.
  5. Laat de cake in de vorm afkoelen en snij hem hierna in plakjes.
  6. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.