Skyr Cheesecake met Bosvruchten

Het lijkt deze week wel of ik alleen maar taartjes maak! Maar goed, wat is er mis met taartjes als je die gewoon prima eten kan als ontbijt of als tussendoortje? Juist, helemaal niets. En geloof mij, zo rond Valentijn scoor jij enorm bij je wederhelft met deze Skyr Cheesecake! Zeker als je hem op bed weet af te leveren. Maar dat moet je zelf maar plannen 😉

Wat heb je nodig, voor een taartje van 18 cm doorsnede:

Voor de bodem:

  • 200 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 40 gram honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl choco loco of cacaopoeder

Voor de cheeselaag:

  • 300 gram skyr naturel
  • 1 ei
  • 35 gram honing
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • handje diepvries bosvruchten

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Meng alle ingredienten voor het deeg en kneed hier een goed, stevig deeg van. Blijft het wat kruimelig? Voeg dan 1 of 2 el water toe. Maak een bodem en opstaande randen van het deeg. Bak deze af in 15 min.
  3. Ondertussen gaan we de cheeselaag maken. Meng de skyr met het ei, de honing en het vanillepoeder.
  4. Als de taartbodem uit de oven komt, zet je de oven terug naar 150 graden.
  5. Doe de skyrvulling in de bakvorm, en verdeel de bosvruchten hierover.
  6. Zet de taart 45 minuten in de oven. Als de 45 minuten voorbij zijn, zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de taart hier nog een halfuurtje in staan, zodat de temperatuur langzaam zakt.
  7. Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. De taart is pas goed stevig als hij helemaal afgekoeld is.
  8. Eet smakelijk

Voedingswaarde per portie (6 stukken):
261 kCal
Eiwit: 13 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 7 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *