Skyr aardbeien taart

Het aardbeienseizoen. Ik hou er van. Een heerlijk, smaakvolle vrucht, waarmee je alle kanten uit kan. Het fijne aan aardbeien vind ik dat het qua smaken makkelijk combineert en het een heerlijk zoete vrucht is. Voor dit taartje combineerde ik aardbeien met Skyr. En daarom is ie ook wel als ontbijttaartje te gebruiken, vind ik 😉

Wat heb je nodig voor dit taartje? (doorsnede 18 cm)

  • 125 gram (suikervrije) koekjes
  • 40 gram roomboter
  • 250 gram skyr naturel
  • 250 gram mascarpone
  • 25 gram honing
  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 gram aardbeien
  • citroensap

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal deze fijn. Smelt het roomboter en doe dit door het koekkruim heen. Doe dit mengsel op de bodem van de bakvorm en duw dit goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet dit een halfuurtje in de koelkast.
  3. Was en ontkroon de aardbeien. Halveer er voldoende en zet deze tegen de zijkant van de springvorm, als een opstaande rand.
  4. Doe de gelatineblaadjes in water om te weken.
  5. Doe de skyr met de mascarpone en de honing in een kom en roer dit goed door. Doe wat citroensap in een steelpannetje en doe hier 4 van de gelatineblaadjes bij. Laat dit wat afkoelen voordat je het bij het Skyr mengsel doet.
  6. Doe de overige aardbeien in de blender en maal dit tot puree. Doe een beetje van deze puree in een steelpannetje en doe hier de overige 2 gelatineblaadjes bij. Roer hierna de overige aardbeienpuree hier doorheen.
  7. Pak de springvorm en doe hier de helft van het Skyr mengsel in. Daarna doe je een laag aardbeienpuree en hierna de andere helft van het Skyr mengsel. Dit zal wat lastig zijn, omdat het mengsel wat dik is. Daarom kreeg mijn bovenkant een mooie swirl 😉
  8. Zet de taart in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
  9. Versier hem voor het serveren met aardbeien of chocolade.
  10. Eet smakelijk

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.