Sinterklaas letter

Ik vond ze zo leuk; de goed gevulde en versierde cijfertaarten, die ik veel op Instagram en Pinterest voorbij zag komen! Nu wilde ik hier iets mee, maar vond ik niet echt een geschikt moment, tot Sinterklaas in aantocht was! En toen dacht ik: ik maak een Sinterklaas letter. Een leuke variant op de aloude banketletter. Leuk om op 5 december (of daarvoor natuurlijk) op tafel te zetten!

Wat heb je nodig?

Voor het koekdeeg:

  • 75 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 75 gram roomboter
  • 35 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 100 ml mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 1,5 el honing
  • 1 tl speculaaskruiden

Voor de versiering:

  • alles wat je rondom Sint bedenken kan! Leef je uit 🙂

Hoe maak je deze letter?

  1. Doe alle ingredienten voor het koekdeeg in een beslagkom en kneed hier een samenhangend deeg van. Zet dit een uurtje in de koelkast, zodat het wat steviger kan worden.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  3. Teken op een vel bakpapier een S en knip deze uit.
  4. Bestrooi het aanrecht met speltmeel en rol het koekdeeg hier uit. Leg de S hierop en snij deze uit. Herhaal dit nog een keer, zodat je 2 S-vormpjes hebt. Van het overgebleven deeg kan je straks nog lekkere koekjes bakken 🙂
  5. Doe de S’en op de bakplaat (voorzichtig!) en bak deze af in 15 minuten. Laat ze goed afkoelen, dan zijn ze het meest stevig.
  6. We gaan nu de vulling maken. Klop de mascarpone los en voeg de honing en de speculaaskruiden toe. Voeg vervolgens de slagroom toe en klop dit op tot je lobbige pieken kan maken. Doe dit mengsel in een spuitzak.
  7. Leg een S op een bord op snijplank en spuit kleine hoeveelheden van het slagroommengsel op de koek, tot de hele koek met rozetjes bedekt is. Leg hier dan voorzichtig de 2e koek op en herhaal het spuiten van rozetjes.
  8. Versier de rosetjes met pepernoten, speculaas, tumtum, taaitaai, of wat je maar aan Sinterklaassnoep bedenken kan!
  9. Bewaar de S-letter in de koelkast tot je hem eten gaat!
  10. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.