Sinaasappel kwark cake met cranberries

Ik kon echt geen kortere naam voor deze cake bedenken. Eigenlijk wilde ik hem nog langer maken, maar dan werd het wel helemaal een mond vol. Hopelijk is deze beschrijving toch compleet genoeg 😉 Het is in ieder geval een smakelijke en frisse cake, die ideaal is om mee te nemen als tussendoortje. Al kan je hem ook prima een keertje als ontbijtje nemen hoor 😉

Wat heb je nodig?

  • 325 gram speltmeel
  • 200 gram magere kwark
  • 150 gram cranberries
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 125 ml magere melk
  • 25 gram honing
  • 20 gram roomboter
  • 3 eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier
  2. Smelt de roomboter, en klop deze met de eieren en de honing. Voeg hierna de kwark, sinaasappelsap en de melk toe.
  3. Meng het speltmeel met de citroenrasp, het bakpoeder, het vanillepoeder en het snufje zout. Voeg hier alle natte ingredienten aan toe en meng dit tot een beslag. Roer hier vervolgens de cranberries doorheen.
  4. Zet de cake in de oven en bak hem gaar in 60 à 70 minuten. Check even met een satéprikker of-ie gaar is en laat hem dan afkoelen.
  5. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak (12 plakken per cake)
163 kCal
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 4 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.