Sinaasappel kaneel granola

Nieuw seizoen, nieuwe smaakjes. En zo ontstond deze sinaasappel kaneel granola. Een granola die heerlijk combineert met yoghurt, kwark of havermout, met seizoensfruit zoals appels en peren! Ideaal bij je ontbijtje dus. 

Wat heb je nodig?

  • 200 gram havervlokken
  • 100 gram amandelen (de helft hak je grof, de andere helft laat je heel)
  • 60 gram zaden/pitten naar keuze
  • Rasp van 1/2 sinaasappel
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 el honing
  • 2 tl kaneel

Hoe maak je deze granola?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de gesmolten kokosolie, honing, sinaasappelrasp en kaneel in een kommetje en mix dit met elkaar.
  3. Doe de havervlokken, amandelen, pitten en zaden in een kom, roer dit door. Hierna voeg je het kokosolie mengsel doe. Hussel dit goed.
  4. Doe dit op de bakplaat en bak dit ongeveer 20 minuten. Schep het na 10 minuten even rond. Hou het op het eind goed in de gaten, het kan soms opeens snel gaan, en je wilt geen zwarte granola!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.