Sinaasappel gember kip met rijst

Lieve Emma raadde mij aan om in Miami ‘orange chicken’ te gaan scoren. ‘Niet healthy, wel onwijs lekker!’ vertelde ze. Nou, dat hebben we geweten, want het was echt onwijs lekker. Zo lekker, dat ik hier in Nederland natuurlijk een gezondere variant van moest maken. Waarbij de kip niet gefrituurd was, bijvoorbeeld 😉 En ik moet zeggen: het is een geslaagde variant, die zo gemaakt is!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 200 gram kipfilet
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 3 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl sambal
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl gember
  • 2 tl maizena

Serveren met:

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram doperwten

Hoe maak je dit?

  1. Kook de rijst en de doperwten tot ze gaar zijn. Snij de rode paprika in kleine blokjes en de lente uitjes in dunne reepjes. Zet dit even aan de kant.
  2. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak de kipblokjes tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  3. Meng de maizena met 2 eetlepels water en voeg hier de andere ingredienten voor de kip aan toe. Dit wordt je saus. Voeg dit mengsel toe aan de gebakken kipfilet en laat de saus even indikken.
  4. Roer alles goed door, zodat de saus goed verdeeld is over de kipblokjes.
  5. Verdeel de kipblokjes over 2 bordjes en zet dit eventjes aan de kant
  6. Doe wat olie in de wokpan (maak de wokpan vooral niet schoon!) en voeg hier kort de gekookte rijst, doperwten, lente uitjes en paprika aan toe. Wok dit een minuutje en schep dit op de borden bij de kipblokjes.
  7. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:
478 kCal
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 69 gram
Vezels: 5 gram
Vetten: 8 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.