Salted caramel fudge

Fudge is altijd een goed idee. Dat bleek wel, want 2 dagen nadat ik deze fudge gemaakt was, was er in de koelkast geen stukje fudge meer te vinden. En dat was eens een keer niet mijn schuld! Te merken aan het tempo waarmee vriendlief deze fudge uit de koelkast halen; moest dit succes recept wel snel gedeeld worden!

Wat heb je nodig?

Voor de chocoladelaag:

  • 150 gram dadels
  • 75 ml slagroom
  • 75 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram cacao

Voor de salted caramel laag:

  • 150 gram dadels
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 3 el water
  • 1 el pindakaas
  • 1/2 tl zout
  • Een hand amandelen

Hoe maak je dit?

  1. Neem een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier
  2. Begin met de bodem. Doe de ingredienten in een keukenmachine en maal dit tot het één geheel is. Doe dit in de ovenschaal en zet dit in de koelkast
  3. Maak nu de salted caramel laag. Doe de ingredienten – behalve de amandelen – in de keukenmachine en maal dit tot het één geheel is. Mocht het heel dik blijven, en geen pasta worden, voeg dan nog 1 el (of 2…) extra water toe. Doe deze laag bovenop de chocoladelaag en garneer met de amandelen. Zet dit in de koelkast en laat het hier 4 uur staan om goed hard te worden.
  4. Snij het in stukjes en pas op dat je niet alles in 1x op eet!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *