Sajoer Boontjes

Ik weet nog wel dat ik in de periode zat dat ik net begon met ingrediëntenlijsten lezen. Op mijn werk stond sajoer boontjes op het programma en ik zou dat wel even gaan maken. Ik pakte het pakje erbij en begon te lezen! En ik schrok me suf. Want de helft van deze boemboe bestond uit suikers! Ik heb het die avond nog wel gemaakt, maar het voelde opeens een stuk minder verantwoord om ‘sperzieboontjes met een smaakje’ te eten. Daarom ben ik met de sajoer boontjes aan de slag gegaan, want dit moest toch ook gezonder kunnen! Resultaat: pittige sajoer boontjes, zonder gekke ingrediënten. En zonder 50% toegevoegde suikers!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl gember
  • 2 tl sambal
  • 1 el kokosrasp

Hoe maak je de sajoer boontjes?

  1. Kook de sperziebonen beetgaar. Ze mogen nog lekker knapperig zijn.
  2. Snipper de rode ui en snij deze in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook.
  3. Doe de sojasaus, honing, pindakaas, gember, sambal en kokosrasp in een kommetje en roer dit goed rond. Mocht het nog heel dik zijn, voeg dan wat extra sojasaus toe.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit de blokjes ui en het geperste knoflookteentje. Doe hierna de sperzieboontjes erbij en de sajoermix erbij en wok dit goed rond, zodat alle sperziebonen goed bedekt zijn.
  5. Doe bij het serveren nog wat kokosrasp over de boontjes heen.
  6. Lekker om te serveren met kip en rijst, of met vis en aardappeltjes uit de oven!
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *