Roze koeken

Vanaf het moment dat ik gezonder ben gaan leven, heb ik geen roze koek meer aangeraakt. En ik heb ze ook niet echt gemist eigenlijk. Totdat ik laatst Marike, van foodblog Oh My Pie!, glutenvrije roze koeken zag posten. En toen dacht ik: ‘jaaa, dat is het! Ik kan mijn eigen, gezondere variant van de ouderwetse roze koek maken!’ En zo gezegd, zo gedaan! Met als resultaat deze leukerds!

Wat heb je nodig voor 4 koeken?

Voor de koeklaag:

  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram zachte roomboter
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 el citroensap

Voor de glazuurlaag:

  • 100 gram frambozen
  • 30 gram gesmolten kokosolie

Hoe maak je deze koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je bakvormpjes in
  2. Klop de boter luchtig met de suiker. Voeg hierna de eieren toe en klop dit goed door. Doe als laatste het citroensap en het speltmeel erdoor en meng dit tot een mooi beslag. Verdeel dit beslag over de bakvormpjes. Bak deze af in ongeveer 15 minuten. Laat ze hierna goed afkoelen.
  3. Als ze staan af te koelen (erg belangrijk!) ga je aan de slag met de glazuurlaag! Pureer de frambozen en haal hierna de puree door een zeefje. Hierdoor hou je frambozenpuree over zonder pitjes! Meng deze frambozenpuree met de gesmolten kokosolie.
  4. Verdeel je frambozenglazuur over de afgekoelde koeken en laat de glazuurlaag harder worden door de koeken in de koelkast te zetten.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *