Roomboter smeerseltjes

Nu de kerst eraan komt, staan de winkels weer vol met lekkere smeerseltjes. En iedereen wil toch echt kruidenboter in huis, voor bij de kerstgourmet. Maar weet je wat ook leuk, en zeker zo lekker, is? Zelf je smeerseltjes maken! Het is echt supermakkelijk en je kan flink varieren. Zelf maakte ik 6 soorten smeerseltjes, met verschillende smaken. De receptjes vindt je hier!

 

Kerrie amandel boter (nummer 1)

  • 125 gram roomboter
  • 2 tl water
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl amandelmeel

Zeezoutboter (nummer 2)

  • 125 gram roomboter
  • 2 tl water
  • 1/2 tl zeezout

Rode pesto boter (nummer 3)

  • 125 gram roomboter
  • 2 tl water
  • 1 el rode pesto

Groene pesto boter (nummer 4)

  • 125 gram roomboter
  • 2 tl water
  • 1 el groene pesto
  • 1 tl basilicum

Italiaanse kruiden boter (nummer 5)

  • 125 gram roomboter
  • 2 tl water
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1,5 tl orgasmic herbs of italiaanse kruiden

Sambal paprika boter (nummer 6)

  • 125 gram roomboter
  • 2 tl water
  • 1/2 – 1 tl sambal (ligt eraan van hoeveel pit je houdt!)
  • 2 tl paprika poeder

 

Hoe maak je de smeerseltjes?

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Voeg de overige ingredienten toe en klop dit romig met de mixer. Bewaar het in een schaaltje. Dit kan in de koelkast. Haal ze 15 minuutjes voor serveren uit de koelkast. Dit smeert makkelijker!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.