Romige Lasagna

Enkele weken geleden vroeg ik op mijn blog of er interesse was in ’15-minute-meals’; oftewel: verantwoorde maar snelle maaltijden! 97% stemde voor ‘ja’, dus dat was duidelijk: ook jullie hebben graag maaltijden die verantwoord zijn, maar waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan! Mijn eerste optie: deze romige lasagna. De bereiding is zΓ³ gepiept, hij moet alleen wel een halfuurtje de oven in. Maar: je kan natuurlijk meerdere porties maken, invriezen en nog even in de oven schuiven! Soms is het leven behoorlijk simpel!

Wat heb je nodig voor 2 personen (dit kan je verdubbelen als je een portie preppen wilt!)

  • 150 gram rundergehakt
  • 400 gram italiaanse wokgroenten (je kan ook zelf vers groenten snijden natuurlijk, maar dan ben je langer bezig!)
  • 1 pakje passata (ong. 400 ml)
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 100 ml kokosmelk
  • lasagnavellen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • Evt: geraspte kaas

Hoe maak je deze lasagna?

  1. Rul het gehakt en voeg, als dit gaar is, de wokgroenten toe. Roerbak deze 5 minuten mee.
  2. Voeg de passata, tomatenpuree, kokosmelk en de kruiden toe. Laat dit 5 minuten pruttelen πŸ™‚
  3. Ga de lasagna opbouwen: laagje saus, laagje lasagnavellen, laagje saus ect. Net zolang, totdat je saus op is.
  4. Als je de lasagna van de voren maakt: laat hem afkoelen, dek hem af en zet hem in de koelkast of de vriezer.
  5. Mocht je meteen willen eten: de oven voorverwarmen op 200 graden en 30 minuutjes in de oven. In de tussentijd kan jij lekker douchen, relaxen of een kort rondje hardlopen πŸ˜‰
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.