Rode paprika spread

Ik vind het niet altijd even makkelijk om gezond broodbeleg te vinden. Ik kom toch vaak weer op dezelfde dingen uit. Wat niet erg is, maar soms is afwisseling ook wel fijn. Daarom besloot ik mijn eigen spread te gaan maken. Wat nog een succes werd ook! Deze rode paprika spread is heerlijk onder een laagje kipfilet, of belegd met wat rauwkost of kiemen. Echt een aanrader!

Wat heb je nodig?

  • 1 rode paprika
  • 50 gram olijfolie
  • 25 gram tomatenpuree
  • 20 gram verse basilicum
  • 5 cherrytomaatjes
  • 20 gram cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje zout
  • snufje chilipeper
  • 2 tl citroensap

Hoe maak je deze spread?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de paprika in stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Smeer deze in met wat olijfolie en doe ze 15 minuten in de oven. Zo komen de smaken net wat beter vrij!
  3. Laat de paprika en de cherrytomaatjes wat afkoelen
  4. Doe alle ingredienten in de blender en mix dit tot je een gladde spread hebt!
  5. Doe de spread in een potje die je luchtdicht kan afsluiten (weckpotjes zijn ideaal). De spread is in de koelkast 2 weken te bewaren

Deze spread is trouwens ook heerlijk door pastasalades, in wrapjes of om gevulde kipfilet mee te maken!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.