Road to Berlin: 6 days to go!

Ik weet het nog allemaal heel goed: inschrijven voor de loting van Berlijn – horen dat ik ingeloot was; het leek allemaal nog zo ver weg. In juni begon ik met mijn schema en ging het eigenlijk training voor training best goed. En nu? Nu duurt het nog maar 6 dagen voordat ik aan de start sta van de marathon van Berlijn. Ik heb goed getraind en toch begin ik inmiddels behoorlijk de kriebels te krijgen. Maar goed, dat hoort er ook een beetje bij geloof ik. Ik blik nog eventjes terug op afgelopen week en ik kijk even vooruit naar deze week… Kijken jullie mee?

Mijn trainingsweek begon dinsdag op de baan. Na de warming-up ging ik met mijn eigen schema aan de gang; ik volg al sinds juni een ander schema dan de rest. Ergens ben ik wel blij dat dit er binnenkort weer op zit en ik gewoon met mijn loopmaatjes mee kan lopen. Maar goed, afgelopen dinsdag deed ik 4 series van 400 meter in zone 3, met daar achteraan 800 meter in zone 2 en dan 200 meter rust. Met de cooling down erbij maakte ik toch alweer 9 kilometer. Lekker!

Woensdag ging ik naar crossfit, waar ik me vooral heb gefocust op mijn core en bovenlichaam, mijn benen mochten wel even wat rust hebben vond ik πŸ™‚

Donderdag deed ik de training zelf, omdat ik in de avond met een vriendinnetje naar de film zou gaan. Ik deed een korte warming up en had hierna 3 blokken van 2 kilometer; de eerste in zone 2, de tweede in zone 3 en de laatste weer in zone 2. Na een korte cooling down zat het er weer op. Hoe het ging? Slecht. Ik denk serieus dat dit mijn meest belabberde training richting Berlijn was. Maar goed, die horen er ook bij!

Zondag stond mijn laatste duurloopje op het programma. Zaterdagavond besloot vriendin Christine dat ze gezellig mee ging lopen en zo vertrokken wij rond half 10 voor ons 15 kilometer rondje. We liepen deze lekker rustig, maar het werd toch al behoorlijk warm in het zonnetje. Zweten maar! Al kletsend gingen de 15 kilometer best snel voorbij. Het was in ieder geval een betere training dan afgelopen donderdag!

En aankomende week?

Deze week staan er nog 2 korte trainingen op het programma; dinsdag loop ik op de baan 3x 1000m op marathontempo (en ga ik zowaar eens eerder klaar zijn dan de rest haha) en donderdag loop ik nog 5 kilometer op rustig tempo. Donderdagmiddag vliegen we dan naar Berlijn, waar ik rustig even kan acclimatiseren (echt nodig, met een vlucht van een uurtje haha) en me kan voorbereiden op race day.

Zoals ik eerder al schreef: de zenuwen beginnen wel wat te komen. Het voelt wat onwerkelijk dat mijn trainingsperiode zo lekker ging. Ik hoop Γ©cht zo dat ik dit in Berlijn kan gaan afronden met een PR. Ik ben in ieder geval al erg druk met de weersverwachting in de gaten houden. As we speak geven ze behoorlijk warm weer op, dus ik duim nog eventjes dat dit zakt naar een schappelijk temperatuurtje van 18 of 20 graden. Lijkt me beter dan de 25 tot 28 die ik momenteel voorbij zie komen!

Anyways, I’ll keep you updated πŸ™‚

EΓ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.