Road to Berlin: 17 weeks to go!

Over 17 weken is het zo ver: dan hoop ik vandaag ‘Medal Monday’ te kunnen vieren, met een prachtige medaille om mijn nek. De medaille van mijn 2e marathon, die ik op 16 september ga lopen in Berlijn. In de ‘Road to Berlin’ blogs neem ik jullie mee in mijn aanloop richting deze marathon… Trainen, eten, werken, slapen, blessures…. it’s all part of this story!

Het was op hardloopgebied een behoorlijk enerverend weekje! Zoals ik vorige week al beschreef, werd ik ontslagen bij de fysio. Ik had geen pijnklachten meer met lopen, en dus was verder behandelen niet nodig. Iets wat ik erg fijn vond, maar wat ook onzekerheid met zich mee bracht. Want… wat als het nu tóch weer pijn gaat doen? Ja, je kan natuurlijk overal bij stil gaan staan en overal bang voor zijn, maar dat helpt je ook niet verder. Dus besloten gewoon mijn week in te gaan, zoals ik gepland had en te zien hoe het zou gaan!

De week begon met het feit dat ik mijn TomTom aan de wilgen hing. Hij mocht nog even dienst doen bij Crossfit op maandag (iets met Murph – ik haat Murph! – en vervolgens 3 dagen spierpijn!), maar daarna mocht ie de kast in, want… ik ben sinds afgelopen week de trotse eigenaar van een Garmin! Bewust overgestapt, omdat Garmin net iets meer opties biedt, zoals uitgebreide workouts invoeren. Happy mee, ook al moet ik hem nog een beetje uitvogelen!

Dinsdag was mijn laatste keertje hardlopen met TomTom. En de eerste keer sinds mijn blessure dat ik weer voluit mocht gaan. Op het programma bij de loopgroep stonden 3x 400m, 1x 1000m en 3x 400m. Ik merkte dat het lopen wat moeizaam ging. Was ook niet gek, ik had de afgelopen weken geen fatsoenlijke tempo’s gelopen. Om mezelf een beetje te sparen, heb ik de laatste 400 meters geskipt. Geen verkeerd idee!

Woensdag werkte ik eens goed aan mijn herstel, en bracht ik mijn eerste bezoekje aan Rob, die naast mede-hardloper ook nog sportmasseur is. Lekker mijn benen eens goed onder handen laten nemen, en dat was wel nodig ook! (voor info: check uwsportmassage.nl)

Donderdag was het tijd om mijn gemasseerde benen eens lekker los te lopen! Laatste training voor de IJsselsteinloop. Op het programma stond een loslooptraining. Ik mocht voorop, want ik ben het slakje van de loopgroep, en het moest voor mij ook een loslooptraining zijn 😉 We maakten ruim 7 kilometers met een paar versnellingen erin. En het was mijn eerste loopje met Garmin. En dat was even wennen. Want waarom liep die afstand nou zo gek? Na 4 kilometer concludeerde ik dat ‘ie nog op mile ingesteld stond haha! Lekker blond!

Tijdens het lopen ook met de trainer mijn marathonschema voorbesproken. Hier zal ik later nog eens wat meer over vertellen; ik begin er toch pas over 4 weken aan 🙂

Vrijdag kwamen deze mannen langs voor de opnames voor het promotiefilmpje voor de BRAVO-run. De BRAVO-run is aanstaande zaterdag in Woerden, om de nieuwe rondweg mee te openen. En ik ben een van de zes personen die in dit filmpje zit! Best gek, om eens voor de camera te staan. Maar ook een leuke ervaring!

En zaterdag, zaterdag was het eindelijk zo ver: de IJsselsteinloop! Mijn uitgebreide verslag volgt later deze week nog 🙂 Ik had met loopmaatje Patrick afgesproken om hem samen als duurloop te lopen. We zouden weggaan op eindtijd 2:15, en hier zijn we flink in geslaagd, met onze 2:14:28! Helemaal blij mee. Het ging niet makkelijk, maar ik was pijnvrij. Ik heb tijdens de hele loop geen steekje pijn gevoeld in mijn heup of bil! Hoe blij kan je zijn met een halve marathon?

Zondag deed ik een rustig rondje met vriendin  Dagmar om uit te lopen. We hadden een rustige workout, van 10 minuten hardlopen, 3 minuten wandelen, 5 minuten hardlopen, 2 minuten wandelen en vervolgens 5 minuten hardlopen. Lekker uitgelopen en de beentjes even los gemaakt! Heerlijk!

Al met al een echt geslaagde week! Ruim 38 kilometer in de benen en geen centje pijn! Duimen maar dat het zo blijft! Voor aanstaande week is het plan om lekker bij te komen van de IJsselsteinloop en zaterdag en zondag sta ik aan de start van de BRAVO-run (8 km) en de Marikenloop (10km)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.