Road to Berlin: 10 weeks to go!

Wooow, nog maar 10 weken te gaan! Volgende week staat hier een getal met nog maar 1 cijfer. Dit gaat snel! Berlijn komt dichterbij en dichterbij… Of ik me al nerveus voel? Nee, dat niet. Mijn trainingen gaan lekker en ik heb er vertrouwen in dat die marathon helemaal goed gaat komen. Nog geen last van pijntjes of blessures, so: still going strong! Dus laten we het eens gaan hebben over mijn trainingsweek 🙂 Ik kan alvast verklappen: het was een lekker actief weekje!

Op maandag begon ik als vanouds met een uurtje crossfit! Lekker even knallen en mijn lichaam sterker maken, ik hou ervan! Het was een fijne fullbody workout, dus mijn hele lichaam kon lekker meegenieten. Ik heb nog een dag of 3 last gehad van mijn buikspieren geloof ik 😉

Dinsdagavond had ik looptraining! Mijn rustigere trainingsweek begon en dat merkte ik in mijn training. Mijn programma was 3x 1600m op marathontempo. Het tempo kwam makkelijk, m’n benen voelden goed en het kostte me geen enkele moeite om rustig mijn training af te werken! Dat biedt een hoop perspectief, al weet ik ook wel dat 42km dit tempo volhouden een ander verhaal is 😉

Woensdag werd er even niet hardgelopen, maar kon ik het niet laten om stil te zitten. Oeps!

Donderdag besloot ik zelf te gaan lopen in plaats van naar looptraining te gaan, ik was met alles aan de late kant en ik wilde me niet hoeven haasten. Dus liep ik laat op de avond een rustige 10 kilometer op lage hartslag. Heerlijk als die kilometers zo makkelijk komen en er zo 10 kilometer voorbij is. De tijd dat dat mijn lange duurloop was in het weekend, is nu wel voorbij haha!

Vrijdag had ik een heerlijk rustige rustdag, en ging ik mijn leuke zusje supporten bij haar triatlon. Mocht je mijn artikel hierover nog niet gelezen hebben, dan kan je die hier terugvinden!

Zaterdag was het duurloopdag! Mijn laatste ‘korte’ duurloop voordat alle 20’ers en 30’ers weer op het programma staan! Bjorn liep gezellig met me mee, en al kletsend maakte we de 18 kilometer vol. Het was wel écht erg warm, want er stond geen zuchtje wind. Wel konden we op heerlijk stabiel tempo (6’40 ongeveer – dat is voor Bjorn hartslagzone -1 haha) blijven lopen. Voelt lekker als je weet dat de kilometers vrij makkelijk voorbij gaan dan!

Al met al een lekker weekje! Even iets gas terug, om nu weer 3 weken flink op te gaan bouwen! Aankomende week sluiten we dus ook af met 25 kilometer! Kom maar op!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.