Review + Winactie ‘Nu afvallen & nooit meer aankomen’

Over afvallen zijn al veel boeken geschreven. Je kan de boekhandel niet instappen, of de tafels liggen er vol mee. Allerlei boeken die jou vertellen hoe je zo snel mogelijk, ook zoveel mogelijk gewicht kwijt kan raken. Een mooie business, want veel mensen willen graag wat kilootjes kwijt. Zelf ben ik de afgelopen jaren veel gewicht kwijtgeraakt, maar ook aan het jojo’en geweest; iets wat menig afvaller niet onbekend zal zijn. Ik werd dan ook getriggerd door de titel van het boek van Eveline van de Waterlaat & Leo Versluys; Nu afvallen & nooit meer aankomen! Het leuke is dat ik dit boek heb mogen lezen voor deze review én er 3 mag gaan weggeven! Lezen jullie mee?

Eveline en Leo zijn de ontwikkelaars van de ‘NU SLANK methode’. Eveline is dietist en toegepast psycholoog. Leo is therapeut, coach en gespecialiseerd in gedragsverandering. Door hun kennis en ervaring op het gebied van voeding en psychologie te bundelen, hebben ze hun methode ontwikkeld en uiteindelijk dit boek geschreven. En daardoor onderscheidt dit boek zich van alle andere dieetboeken. Afvallen an sich hoeft niet per se lastig te zijn, maar wat doe je als je op gewicht bent? In de boeken van Sonja Bakker heb ik dit nooit terug gevonden, en ook Fajah vertelt mij niet hoe ik verder moet als ik de Killerbody eenmaal heb. En daar ligt voor veel vrouwen ook wat écht belangrijk is: hoe blijf je op gewicht?

Zelf heb ik ervaren dat het belangrijk is om te kijken naar het gedrag wat onder jouw overgewicht ligt. Door alleen de kilo’s aan te pakken, pak je namelijk het gevolg aan. Maar als je de oorzaak niet aanpakt, zal het gevolg ooit weer terugkomen. Oftewel: hallo jojo. De kilo’s komen weer terug. Dit was ook de reden dat ik het leuk vond om dit boek te mogen reviewen: het kijkt verder dan alleen een voedingsschema of de hoeveelheid calorieen die iemand moet eten om af te vallen. Het kijkt namelijk naar de gedragsverandering die nodig is om blijvend gewicht kwijt te raken. En welk deel hiervan in je hoofd afspeelt.

Het boek is opgedeeld in 3 delen. Deel 1 richt zich op de psychologie van het afvallen en nooit meer aankomen. Eveline en Leo werken in hun boek met ‘Ego-types’, en geven in dit deel van het boek de uitleg over de verschillende types, hun gedragingen, hun valkuilen en hoe dit staat tot het afvallen. Deel 2 van het boek richt zich op het krijgen van grip op je gewicht met de juiste voeding en gewoontes. Want uiteraard is dit ook een belangrijk deel bij het afvallen. Ook als het mentaal goed zit, zal je natuurlijk wel naar je eetpatroon moeten kijken, mocht je wat gewicht kwijt willen raken. Deel 3 van het boek richt zich op de ‘NU SLANK methode’, en hoe jij deze, met jouw Ego-types, kan toepassen in jouw leven.

De Onzekere – Om mezelf hierin als voorbeeld te nemen: vanuit deel 1 van het boek leerde ik, door middel van de tekst, maar ook de opdrachten die bij ieder hoofdstuk en deel staan, welke Ego-types er bij mij horen. Een van de Ego-types die ik ben, is ‘de Onzekere’. De Onzekere wil jou beschermen tegen de gevaarlijke wereld, maar ook tegen afwijzing en falen door klein te worden… Ze denkt dat als jij je klein maakt dat pijnlijke gevoel van kwetsing, falen en afwijzing voorkomen kan worden. Het nadeel van de Onzekere is dat je niet zichtbaar bent zoals je echt bent, en je bijna niet succesvol kunt zijn met een dominant Ego-type, zoals de Onzekere. Dit geldt dus ook voor het afvallen.

De Diva – Daarnaast herken ik mezelf ook in de Diva, die op een slimme en soms wat dominante wijze bij de veilige bestaande situatie wil blijven. De Diva is iemand die best wil afvallen, maar dan wel onder haar eigen (lastige) voorwaarden. Zo ben ik soms ook wel een beetje 😉 Ik wil wel afvallen, maar wel volgens mijn eigen regeltjes en op mijn tijd. De Diva kan daarin overheersend zijn. 

Het boek helpt je om bewust te worden van jouw Ego-types, welk gedrag hierbij hoor en hoe jij dit gedrag kan ombuigen en kan inzetten, als het om afvallen gaat. Er staan in het boek veel oefeningen, die goed helpen bij het bewust worden hiervan. Het is daarmee ook niet het doorsnede dieetboek; dit boek dwingt je echt om kritisch naar jezelf te kijken en geeft je de tools om hiermee aan de slag te gaan. Het kritisch naar jezelf kijken, kan ook best confronterend zijn. Ik herkende mezelf erg in het gedrag van de Onzekere, maar alle kenmerken en gedragingen hiervan lezen, vond ik toch best lastig. Het houdt je namelijk een spiegel voor, en naar je eigen onzekerheden kijken in de spiegel, is nu eenmaal best lastig.

Nog even terug naar ‘de Onzekere’. Tegenover de Onzekere staat de Zelfverzekerheid, de Powergirl die zelfvertrouwen heeft. Zij ontstaat in situaties waarin een kind stabiliteit ervaart, complimenten krijgt en support voelt van de mensen om zich heen. Meer zelfvertrouwen krijgen kun je leren door te oefenen. Ook dit begint met bewust worden van je onzekere gedachten en emoties. Meer zelfvertrouwen betekent: meer geloof in je eigen kwaliteiten. En door daar meer bij stil te staan, kan ik ook meer geloven in mijn kwaliteiten omtrent het afvallen. Dus door mijn Powergirl in haar kracht te zetten, en dit bewust toe te passen bij de onzekere gedachten die ik heb, word ik zelfverzekerder. Leer ik dat ik het kan.

Al met al vind ik dit boek echt een aanvulling op alle dieetboeken die er al zijn. Ik vind het fijn dat de kennis over afvallen en over de psychologie hierachter gebundeld zijn in één boek. Het is een dik boek, je hebt het niet in 2 dagen uit. Het is een boek die jou de theorie eigen laat maken, door het door middel van opdrachten ook toepasbaar te maken voor jezelf. Soms kunnen de theorie en de opdrachten confronterend zijn. Het is dus belangrijk dat je de tijd neemt om met dit boek aan de slag te gaan, en het aandurft om jezelf een spiegel voor te houden. De titel van het boek is een mooie wens voor iedereen die met zijn gewicht worstelt; ‘nu afvallen & nooit meer aankomen’. Het is geen belofte, maar wel biedt dit boek alle tools om jou weerbaar en sterk te maken. En daarmee kan jij een einde maken aan jouw jojo gedrag!

Kijk op de website http://www.nooitmeeraankomen.nl voor meer informatie. Hier zijn ook de eerste 3 hoofdstukken van het boek gratis te downloaden.

En nog leuker: ik mag 3 boeken weggeven! Laat hieronder achter waarom dit boek jou zou kunnen helpen bij het behalen van jouw doelen! Je kan meedoen tot zondagavond, 18.00u. Dan laat ik in de comments weten wie de winnaars zijn!

De afbeeldingen in deze review (ego-types ‘de Onzekere’ en ‘de Diva’) zijn ontworpen door ‘Ontwerpstudio Karel&Linda’

105 reacties

 1. Wat een leuke winactie. Ik ben altijd bezig met afvallen en soms weer een beetje aankomen. Ik ben heel benieuwd wel type ik ben en hoe ik blijvend kan afvallen.

  1. Hallo Petra ,
   Fijne winactie en een leuk boek !
   Dit boek zou een goede hulp kunnen zijn voor mij omdat ik het nog regelmatig moeilijk heb om nog maar gewoon op gewicht te blijven laat staan dat er nog iets afgaat. Zeker nu ik thuis zit met men rug zie ik de kilo’s er stilletjesaan bijkomen en dat maakt me terug weer onzekerder .

 2. Dit klinkt, precies zoals jij zegt, als een hele goede aanvulling op de bestaande dieetboeken. Ik dacht, toen ik was afgevallen, dat ik nóóit zo’n jojo zou worden. Moest ik daar even van terugkomen zeg, poeh! Ik zit inmiddels dichter bij mijn zwaarste gewicht ooit dan mijn lichtste gewicht ooit, en dat lichte gewicht was gewoon goed vol te houden en dus niet onrealistisch laag… Ik heb nét deze week besloten om mijn gewicht en alles wat daarbij hoort ((on)gezonde eetgewoontes, sporten, alcoholgebruik, motivatie door omgeving) aan te pakken. Dit boek zou dus op een supergoed moment komen om mij hier wat meer over na te laten denken om inderdaad hopelijk weer flink af te vallen, lekker in mijn vel te zitten en níet meer aan te komen! m

 3. Ik denk dat deze boek mij zou kunnen helpen om beter te begrijpen waarom wij bepaalde gedragen toonen tegen eten en hoe ik dat kan verbeteren om nog de laatste kilos kwijt te raken en op gewicht te blijven. Omdat ik boven de 40 al zit is het soms wat moelijker om dat te bereiken dus alle beetjes helpen en alle hulp is meer dan welkom!!:)

 4. Wat een fijne review! Wat me alleen nog maar meer nieuwsgierig maakt naar de invloed van dit boek op afvallen.

  Natuurlijk wil ik dit boek graag winnen. Niet voor mezelf, maar voor mijn moeder. Al jaren wil ze graag afvallen, maar het lukt haar niet. Vooral de mindset veranderen blijkt niet te doen. De laatste keer dat ze flink is afgevallen kan ik mij niet herinneren. Toch speelt het ‘afvallen’ een grote rol in haar hoofd, want waarom lukt het niet? Confronterend genoeg zijn haar zussen wel afgevallen. Ik hoop dat dit boek mijn mama tools geeft om toch haar kilo’s kwijt te raken, en dat ze daarmee wat meer geluk gaat ervaren.

 5. Hiet doe ik graag aan mee!
  Nu bezig om via weight watchers op mijn streefgewicht te komen. Daarna wil ik uiteraard graag op gewicht blijven. Dit gecombineerd met een bourgonsische levensstijl. Dus een hulp als dit zou best welkom zijn!

 6. Die spiegel heb ik keihard nodig om die laatste paar kilo’s kwijt te raken en op en top fit te worden voor een groter doel. Hardlopen zit inmiddels, godzijdank, in mijn systeem daar waar ik 1.5 jaar terug een bloedhekel aan sporten had. Maar die Diva die jij beschrijft…. Daar heb ik het verdomd lastig mee, omdat ze me veels te goed kent en ik haar. Dus een spiegel is zeer welkom! Ik ben reuze benieuwd! Xxx

 7. Dit boek zou me kunnen helpen met een gezondere leefstijl aan te nemen. Het gaat al erg de goede kant op, maar extra tips om het vol te houden zijn altijd welkom. Ik doe daarom graag mee met deze leuke actie!

 8. wauw wat een leuke winactie! ik ben nu 47 kilo afgevallen en wil graag nog 40 kilo kwijt. en dit wil ik er uiteraard ook voor altijd af houden! 😊

 9. Zo herkenbaar…

  Afvallen ging 4 jaar geleden heel makkelijk bij mij. Maar nu zit er helaas al weer bijna 10 kilo aan. Dat wil ik natuurlijk helemaal niet. Elke keer start ik weer de app en denk ik ” nu gaik echt beginnen” jaja als je de snoeppot leeg hebt zeker…
  Ben enorm benieuwd op welk type ik zou lijken.

  Dus alle hulp voor het afvallen is welkom, want wil heel erg graag voor de kwart marathon van Rotterdam 10 kilo weer kwijt zijn. 😊

 10. Fijne review om te lezen, maakt me nog nieuwsgieriger naar dit boek.

  Ik zit momenteel in mijn afstudeerjaar en ik merk dat ik moeite heb met het behouden van mijn gewicht; echt een jojo zoals jij het beschreef. De ene week ben ik super gefocussed, en de andere week; een week voor mijn tentamens beginnen, ga ik er weer te gemakkelijk mee om. Hierdoor is het behalen van mijn doel lastiger dan ooit. Ik weet dat ik het in me heb, maar tóch zou ik dit boek als ondersteuning kunnen gebruiken!

 11. Leuk! Ik zou hem graag willen winnen voor het laatste restje. Sinds vorig jaar 27 kilo afgevallen en nu sta ik een paar maanden stil, wat ik nu wel prima vind. Beland helaas weer langzaam in mijn oude gedrag. Dus lekker en veel snoepen.
  Ik hoop dat dit boek mij kan motiveren voor de laatste 15 kilo. Dan heb ik nog geen gezond BMI, maar ik ben wel een stuk gelukkiger! Ik ben benieuwd 🙂

 12. Wat een leuke, maar vooral ook leerzame winactie!! Ik waag graag een gokje..
  Ik zou t boek graag voor mezelf winnen, zodat ik er zelf uiteraard lekker mee aan de slag kan!
  Maar ik weet ook zeker dat ik bijvoorbeeld mijn moeder & zussen hier ook heel blij mee kan maken.. Zij struggelen ook met het welbekende “jojo” effect. Dus fingers crossed! Wie weet 👌🏻🤞🏻🤞🏻

 13. Ik zou het boek heel graag willen winnen omdat ik (41 jaar) al mijn halve leven JoJo…
  Ik hoop dat ik na het lezen van dit boek (en nadat ik op gewicht ben) dan ook eens op gewicht blijf! 👍
  Twee en een halve week bezig en drie kilo kwijt, nog 17 te gaan! 🙉🙈🙊

 14. Ik ben inmiddels goed op weg en als ik straks mijn streefbericht heb bereikt wil ik dat zo houden! Ik zie het vooral als gezonde levensstijl met als doel gezond leven/eten met daarin een balans; alles mag zolang het maar in balans is én ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn 2 dochters, op alle vlakken natuurlijk maar zeker op het gebied met eten.
  Het boek zou hierbij een mooie aanvulling zijn!
  Fingers cross🤞🏻

 15. Wat een toffe review! Ik zou graag kans maken op 1 van de 3 boeken. Momenteel ben ik zwanger en ik kan na de zwangerschap (die alles behalve mee zit) wel weer een positieve boost gebruiken om de extra kilo’s af te vallen op een verantwoordelijke manier. Afvallen is niet altijd en voor iedereen makkelijk en als ik jouw review zo lees is dit het boek die je bewust laat maken van jezelf en de manier waarop je je doel kan behalen en behouden. So Fingers Crossed!

 16. Goede review! Klinkt als een boek dat ik zeker goed kan gebruiken. Op het gebied van sporten ben ik super goed bezig. Maar het afvallen wil maar niet lukken. Ik weet precies qua eten hoe ik af moet vallen maar mentaal lukt het toch niet..

 17. Hier nog iemand die het boek graag wint. Ik eet gezond en sport regelmatig (hardlopen, badmintonnen en lange afstands wandelen) en toch lukt het niet om mijn streefdoel te halen wat afvallen betreft. Wellicht dat ik toch gewoontes heb die ik nu niet zie en door het lezen van het boek die gewoontes ontdek en kan veranderen. Want alle kennis begint bij zelfkennis 😊. Xoxo

 18. Ik zou het boek graag winnen als nieuwe start. Afgevallen met shakes, inmiddels een jaar aan het hardlopen. Qua eten natuurlijk niets geleerd…… vandaar dat ik meedoe aan deze winactie.

 19. Wauw, dit komt echt op het goede moment!
  Ik volg je al een tijdje op instagram en vind het zo knap dat je dit allemaal bereikt hebt.
  Toen ik dit zag dacht ik: zou dit dan eindelijk mijn hulp zijn om voor altijd van die kilo’s af te komen?
  Ik jojo al mijn hele leven.. Zou super blij zijn met hulp om de echt switch te maken..
  Na een heleboel verandering in mijn leven de afgelopen tijd, waar ik hard voor gewerkt heb, zou dit de kers op de (gezonde versie van) taart zijn.
  Fingers crossed!

 20. Ik doe mee, ben zeer benieuwd naar het boek! Graag val ik nog een paar kilo af, maar mijn zwak voor lekker eten is te groot. Dit boek heeft wellicht goede tips en trucs 🙂

 21. Goeie review. Als het boek al de helft is van wat je schrijft is het perfect voor mij. Vijf jaar geleden met (voor mijn gevoel) 2 vingers in de neus 20 kg afgevallen, maar die zitten er inmiddels weer bijna allemaal aan (na o.a. 2 zwangerschappen) en nu willen ze níet meer weg… dit zou een super hulpmiddel zijn voor mij!

 22. Na 1 jaar bikkelen …. 25 kg lichter en net mijn eerste halve marathon gelopen!!
  Mijn doelen zijn behaald maaaaar wat nu???
  Graag wil ik zo blijven maar weet niet goed hoe dus zou het boek wel heel handig zijn!

 23. Ik denk dat het mij zeker zou kunnen helpen, om vooral meer inzicht te krijgen (eerste stap naar verandering toch?). Als psychologiestudent en jojo’er lijkt me dit boek heel interessant en kan het me meer kennis geven over hoe ik in de toekomst succesvol kan afvallen

 24. TOFFE WINACTIE!
  New York 2018 mijn eerste marathon op de planning. Ik ben al 10kg kwijt, helaas alweer 5kg eraan. Mijn doel: wéér 10kg eraf vóór de marathon. Hopelijk kunnen deze boeken een duwtje in de rug geven.

 25. Wat een leuke review Petra!
  Ik ben heel veel kilo’s afgevallen en juist het stabiel blijven vind ik lastig. Wel heb ik geleerd dat een “gezond” BMI halen niet altijd nodig is. Ik hoef verder niet meer af te vallen en voel mij daar goed bij. Maar op gewicht blijven is niet altijd even makkelijk. Je kunt namelijk weer terugvallen in oude gewoontes.
  Ben dus heel benieuwd naar het verdere boek en het zou tof zijn om deze te winnen. Hopelijk staat er genoeg info in om de juiste balans te vinden en bewuster te worden van gedrag om hier verder aan te kunnen werken.

 26. Ooh wat zou ik dit graag winnen!
  Ik ben al even bezig met mijn gewicht en afvallen. Ben altijd al wat zwaarder geweest maar opens moest de knop om. Dat gaat natuurlijk niet zonaar dus hallo jojo! Ben op internet al aan het zoeken geweest naar de achterliggende gedachten achter afvallen, maar hoe fijn is het als dit allemaal gebundeld is in dit boek.

 27. Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik na heel vaak afvallen en dan toch weer (extra kilo’s) aankomen graag mijn gewicht weer onder controle zou willen krijgen, de laatste tijd lukt het “ ik begin maandag” helaas niet.

  Groetjes Anne-Sophie

 28. Voor eens en altijd op gewicht blijven, lijkt een onmogelijke droom.
  Type 1 klinkt als mij…. Altijd onzeker…. Tijd om het anders te doen.
  Dat dromen werkelijkheid mogen worden.
  Lijkt me leerzaam om meer inzicht te krijgen en vooral hoe het aan te pakken.
  Een voorbeeld voor de kinderen te zijn.
  Ik doe graag mee om het boek te winnen.

 29. Dit lijkt me een heel interessant boek. Net de eerste hoofdstukken aan één ruk door uitgelezen. Ik ben de afgelopen 8 maanden 15 kilo afgevallen en dat wil ik zo houden. Ik denk dat dit boek me daarbij kan helpen. Fingers crossed!

 30. Ook ik zou graag een exemplaar willen winnen. Ik was heel goed bezig, veel afgevallen en fijn aan het sporten. Toen heb ik in mijn omgeving ziek en zeer meegemaakt en zo goed mogelijk deze lieverds bijgestaan. Helaas ging het sporten steeds minder, kwam ik aan in gewicht en daarna het ik een blessure opgelopen. Dit is nu een jaar en 25 kilo geleden. Nu wil ik terug naar de sportieve slanke versie. Ik ben al bezig met fysiotherapie, nu nog het gewicht. Ik herken het Diva gedrag 😉 nu nog iets eraan doen.

 31. Wat leuk om je review te lezen! Mooi verwoord & dat in combinatie met een winactie. Iedereen leest en je bericht en wil natuurlijk winnen. Ook mij lijkt het erg leuk om dit boek te winnen. Ik ben toe aan hele grote veranderingen in mijn leven. Een van die veranderingen is niet afvallen en weer aankomen, nee afvallen en afgevallen blijven. Mijn vriend en ik hebben 1 doel en 1 wens en dat is allebei heeeel veel afvallen en daarna trouwen👰🏼Gevraagd ben ik al, maar trouwen dat gaat met dit jojo effect nog wel even duren. Graag wil ik dit wel voor elkaar krijgen. Alle afvalboeken 📚 die helpen inderdaad tot een bepaald stuk en daarna stopt het weer. Na het lezen 🤓 van jou review heb ik zeker het idee dat het psychologische deel hier goed bij kan helpen. Want dat is het tenslotte vaak. Leuk dat er drie heel blij 🙂 gaan worden met deze actie en jij vooral succes met het lezen van alle lange en mooi verhalen! Liefs Manou

 32. Wauw, leuke review! Ik ben al vanaf kinds af aan bezig met mijn gewicht en zoals bij zovelen gaat het met ups en downs. Toen ik een alleenstaande jonge moeder werd werd dit alleen maar versterkt, de emoties en strakke tijdsplanning (wanneer wel en niet kunnen bewegen, snel koken na het werk of toch snaaien) maken het nu ik sinds twee maandjes met mijn dochter samen woon niet makkelijker. Ik hoop veel van dit boek te leren en óók in gewicht een stabiele moeder te worden!

 33. Oooh wat een gave win actie….warom ik dit boek zou willen winnen…jarenlang een eetsoornis gehad en gevochten om er mee om te leren gaa.weg gaan zal t niet..eetbuien zullen er soms blijven…maar om.mijn gewicht stabiel te houden ben ik heel venieuwd naar dit boek…please please……..

  Sindy

 34. Wat een leuke review en wat eerlijk geschreven! Ik ben zelf geen grote dieeter, maar merk dat ik in de loop der jaren wel gemakkelijker kilo’s er bij krijg op de weegschaal. Iets wat ik niet graag wil, maar wat ik er ook nie zo makkelijk meer afkrijg. Eten is iets wat ik graag doe en merk dat ik het lastig vind om iets lekker te laten of over Te slaan. Soms begin ik met dieeten ( minder eten en vooral gezonder en meer sporten) maar vrijwel iedere keer haak ik na een paar dagen alweer af…. Zucht* Mogelijk kan dit boek me helpen om voor het eerst mezelf er toe kan zetten om echt eens te gaan lijnen en hopelijk de extra kilo’s ook weer te verliezen.

 35. Wat een bijzonder boek en een goede review. Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Ik schommel al jaren met mijn gewicht en voor mijn studententijd ben ik veel afgevallen, maar daarna door zowel slecht in mijn vel zitten als gewoon totaal geen ritme hebben weer 20 kilo aangekomen. Inmiddels weer 16 kilo afgevallen en nu op een gezond gewicht waar ik graag op zou willen blijven zitten. Mijn probleem is alleen, het is bij mij altijd alles of niets. Dus als ik afval dan ben ik erg streng voor mezelf en is (ongezond) eten echt mijn grootste vijand, waardoor ik helemaal niet gezond bezig ben. Maar daarnaast als ik dan weer normaal wil eten sla ik snel door naar de andere kant waarbij ik denk ach nog even een chipje daar of een stukje chocola daar. Ik ervaar als geen ander hoe ontzettend moeilijk het is om de balans te vinden en op gewicht te blijven. Ik hoop dat dit boek mij daarbij zou kunnen helpen!!

 36. Het is mij jaren geleden gelukt om 23 kg af te vallen. Emotie – & secret eater als ik ben, kwamen helaas weer 18 kg terug.
  Nu lukt het heel langzaam weer af te vallen – er moet nog 10 kg af.
  Door het hardlopen zit ik wel strakker (en beter) in mijn vel, maar de weegschaal beweegt nog niet echt mee.
  Ik denk dat met de afname van de kg’s mijn looptempo omhoog zal gaan. Die ervaring wil ik graag opdoen.
  Wanneer ik de review lees, word ik heel nieuwsgierig naar het boek. Welk type past echt bij mij? Wat zal gaan werken?
  Ik hoop aanspraak te kunnen maken op één van de drie boeken!

 37. Ik ben al een paar keer veel afgevallen maar helaas nooit stabiel kunnen blijven en binnen een rap tempo alles plus extra aangekomen.

  Omdat ik alles nu anders doe, bewuster kiezen en mijzelf een gezond leefpatroon aanleer past dit boek helemaal in mijn straatje denk ik.
  Ik weet alles over hoe je het niet moet doen maar ik zou graag willen leren hoe ik het wel moet doen. En ik hoop dat dit boek mij kan helpen bij die laatste stap.

 38. Ik ga niet alleen mijzelf er een stuk wijzer mee maken, maar ik ben bezig met het afronden van mijn opleiding Voedingsdeskundige. Daarna wil ik graag voedingsadviezen gaan afgeven en mensen begeleiden in een gezonder voedingspatroon. Daar klinkt dit boek natuurlijk uitermate geschikt voor. Ik zou hem heel graag willen winnen, zodat ik onder andere met tips en tricks uit dit boek zoveel mogelijk anderen kan gaan helpen!

 39. Door jou revieuw ben ik heel benieuwd in welke ego-types ik mij zelf herken.. en daardoor die laatste kilootjes er toch nog af te krijgen en vervolgens stabiel blijven!!
  Een hele toffe actie en ben heel nieuwschierig naar het boek😄

 40. Klinkt als een Bork dat ik goed zou kunnen gebruiken! Al eerder ben ik ruim 20kg afgevallen, maar inmiddels zitten al deze kilo’s er weer aan…. meerdere pogingen zijn alniet geslaagd om te proberen dit opnieuw voor elkaar te krijgen. Ik denk dat dit boek, door zijn andere invalshoek, mij wel eens inzichten zou kunnen geven die er voor zorgen dat ik, doordat ik mijzelf (en mijn valkuilen) beter leer kennen, opnieuw veel gewicht zal kunnen verliezen en, misschien nog wel belangrijker, er voor kan zorgen dat alles wat er af is er ook af blijft!

 41. Wat een leuke winactie.. deze wekt wel mijn interesse.. naast het feit dat ik al een maand ben gestopt met roken, ben ik gelijktijdig begonnen met de overtollige kilo’s.. beide gaat me tot nu toe goed af.. alleen rest mij dezelfde vraag als jou… hoe verder als ik klaar ben? Doe ik het wel goed?

  Ik ben daarom heel benieuwd naar het boek, misschien helpt het voor mijn nieuwe ik..

  Keep up the good work!
  Veel liefs Rianne

 42. Hoi Petra,

  Ik zou graag dit boek willen winnen voor mijn lieve vriendin Linda. Zij is na haar bevalling van haar eeeste prachtige dochter Loth wat kilootjes aangekomen. Nu 1.5 jaar later vecht ze nog steeds tegen de kilo’s! Een strijd die we samen delen door elke dag eetdagboekjes naar elkaar op te sturen via Whatsapp (met helaas soms ook: 8 lange vingers of 11 stukjes drop haha). Al met al gun ik haar dit boek om haar gevecht tegen de kilo’s anders te gaan zien en aan te pakken.

  Lieve groetjes,
  Manon

 43. Ik zou dit boek graag winnen voor mijn moeder (aka koningin jojo). Het is allemaal begonnen met dat ze vier kinderen op de wereld heeft gezet en sindsdien heeft ze van montignac tot weight watchers tot Cambridge tot paleo en 5-2 dieet nog steeds niet de manier gevonden om het vast te houden. Ik gun het haar zo dat ze zich energiek, gezond en gelukkig voelt. ❤️

 44. Ben heel erg benieuwd naar het boek ! Mooi ongeschreven verhaal en o zo herkenbaar !
  Het zwart / wit denken de valkuilen en het steeds opnieuw beginnen !
  Leuke win actie en ik doe graag mee!
  Liefs Linda

 45. Een boek wat ik nu goed kan gebruiken! 5,2 afgevallen sinds 1 januari. Ik ken afvallen, jojo’s, the “mindfuck” van afvallen en toch weer aankomen. Zoals jij het boek omschrijft, kan het me helpen en dat zou toch super fijn zijn! Dus graag!

 46. Ik zou heel graag dit boek willen, omdat ik na mijn tweede zwangerschap nog nooit zo zwaar ben geweest. Me daar absoluut niet comfortabel bij voel en heel graag wil afvallen. Ik daar ook echt hard mee bezig ben maar zo makkelijk weer ga jo joen. Ik wil zo graag na een beter gewicht maar besef dat ik dat niet geheel zonder iets van hulp red. En nou zou je kunnen zeggen stap naar een diëtist maar nee dat is weer net een stapje te….dit boek zou me kunnen helpen hoop ik. Het klinkt allemaal erg fijn de manier waarop jij deze review hebt geschreven
  Groetjes carola

 47. Zo herkenbaar😳

  Ik ben al jaren aan het jojen🤨
  Ik zou zo graag eens willen leven zonder over diëten na te denken.
  Dus ik zou super graag dit boek willen lezen!!!

 48. Ik zou het boek heel graag winnen! Want waar het wel gelukt is om sporten een vast deel van mijn leven te laten zijn, is het blijvend afvallen en aanpassen van mijn eetgewoonten nog steeds niet gelukt. Ik zou het heel interessant vinden om daar meer inzicht in te krijgen.

 49. Wat een gave actie. Na alle diëten geprobeerd te hebben en alleen maar zwaarder te zijn geworden heb ik me voorgenomen om dit jaar me bezig te houden met de reden achter het te veel en ongezond eten. En aan de slag te gaan met de diepere oorzaak. Ik denk dat dit boek daar goed bij aan sluit.

 50. Ik zou dit boek super graag lezen, bezig met weightwatchers en al 11 kilo kwijt met vallen en opstaan. Super trots maar er moet nog meer af.. en dan graag afblijven. Dan pas is het doel behaald en mijn levensstijl voldoende veranderd 😀

 51. Wat goede review heb je geschreven.

  Wat je zegt over het onzeker daar heb ik ook zeker wel last van. Iedereen probeert altijd een mening te geven maar het is in mijn ogen niet altijd positief. En de diva ja daar zie ik mezelf ook zeker wel in. Dieeten wanneer en hoe ik het wil. Maar door val ik langzaam af en toe wel wat van af. Maar daar heeft ook iedereen een mening. Balans vinden tussen de goede en slechte dingen. Het lijkt me zo fijn om dit boek te winnen. Om weer stabiel te worden in het gewicht. En het gewicht te behouden dat zou erg fijn zijn. Ik zou graag het boek willen winnen:)

 52. Ik zou het boek erg graag mijn vriendin willen winnen. Afgelopen november is zij tijdens ons gezamelijke hardlooprondje aangereden door een auto. Nog steeds zit zij thuis met de gevolgen van een zware hersenschudding. Haar droom was om de marathon Rotterdam ’18 te gaan lopen. Ze liep goed op schema maar helaas viel dit door het ongeluk in duigen. Doordat ze baalde en niet meer lekker kon sporten is ze wat meer gaan eten. Nu het steeds weer een beetje beter gaat, heeft ze de draad van het sporten en bewegen weer langzaam op kunnen pakken. Maar ik ben zo trots op haar, hoe sterk en positief zij is. Hoe zij iedere keer weer vrolijk naar de sportschool gaat om de dingen te gaan doen die wél gaan. Ze gaat er echt voor om de kilootjes die ze is aangekomen er weer af te trainen. Ik denk dat dit boek haar het laatste duwtje in haar rug kan gaan geven, en haar kan helpen haar voeding goed in de gaten te houden.

 53. Hoi Petra,

  Ik waag graag een kansje voor een van de boeken!
  Dit is een boek wat helemaal past bij mijn traject bij de obesitas kliniek wat ik nu volg. Een traject met flink veel psychologie, want idd het afvallen alleen is t niet… de hele gedragsverandering.

  Over 1,5 maand wordt ik losgelaten door de kliniek, dan moet ik het zelf kunnen na een half jaar begeleiding. Daar zou dit boek een mooi extra steuntje bij kunnen zijn!

  Op naar een gezond gewicht!!

 54. Ik ga een gokje wagen. Ik ben al mijn hele leven bezig met diëten, afvallen en aankomen. Sinds ik jouw volg op instagram zie ik ook veel van mezelf terug. Wie weet kan dit boek mij helpen om door te blijven gaan op de goede weg waar ik nu mee bezig ben 😁

 55. Al zoveel jaar altijd maar die strijd.
  Ik herken zoveel in jou blogs van mezelf.
  Want mij nieuwsgierig maakt naar het boek is het psychologisch stuk. ik denk idd ook dat daar bij mij een hoop winst te behalen is.
  Het lijkt me dus te gek om dit boek te kunnen winnen.
  We gaan duimen😁

 56. Ikl zou graag willen ontdekken wat voor type afvaller ik ben. Ik ben altijd bezig met afvallen en sporten. Ik kom van bijna 100 nu bijna 90.
  Ik zou graag willen leren van dat boek. Als ik ooit op mn streef gewicht komt wil ik wel weten hoe ik daar dan op blijf!!

 57. Beste Petra,
  Na een bezoek aan de orthopeed afgelooen vrijdag weet ik dat ik een versleten knie heb (45 jaar). Het hardlopen wat ik met zoveel plezier deed mag ik niet meer doen en het advies luidt: nog 40 kg afvallen (ben al 10 kg kwijt). En nu ik de afgelopen 30 jaar zoveel verschillende dingen heb geprobeerd (en het dus niet lukte om op het mooie gewicht te blijven) kan ik deze hulp wel gebruiken… jouw recensie spreekt voor mij boekdelen. Ik ga graag de confrontatie met mijzelf aan!
  Sportieve groet, kitty

 58. Mijn lichaam is al mijn hele leven (39 jaar) net een achtbaan…. maximaal omhoog (aankomen in gewicht, ongeveer 30kilo) en weer naar beneden… (afvallen ook zo rond de 30 kilo) . Overigens is de snelheid van de achtbaan precies tegenovergesteld wat betreft mijn vergelijking. Omhoog gaan… dus aankomen gaat vele malen sneller dan dalen/afvallen. Het is continu in beweging. De weg naar beneden is weer goed ingezet… maar wat zou ik toch graag uiteindelijk meer balans willen.
  Als ik je review zo lees gaat het mij helpen om de balans te vinden! Help me!

 59. Na mijn hele leven een slanke vrouw te zijn geweest ben ik sinds een jaar extreem aangekomen. Ik zou zo graag erachter willen komen hoe ik mezelf weer kan veranderen en vooral wat er is gebeurd. Juist dit boek zou me misschien meer inzicht kunnen geven.

 60. Ik ben al een tijdje geleden begonnen met zwemmen.Hopelijk helpt dit boek nog extra met de handige tips want het afvallen lukt nog niet.

  Groetjes Laura

 61. Gave actie!!
  Ik denk dat dit boek mij zou kunnen helpen bij het behalen van mijn doel: op gewicht/in balans blijven en lekker in mijn vel zitten. Al tijden ben ik op zoek naar goed leesvoer. Als ik jouw review lees, verwacht ik dat dit boek mij zou kunnen helpen.

  Ik werk in het speciaal basisonderwijs en ik moet erg hard werken om resultaat (op gedrags- en cognitief gebied) te behalen. Geen makkelijke situaties, altijd druk in de weer en soms lichamelijk/geestelijk echt “op”. Natuurlijk zijn er ook momenten waar ik weer energie van krijg! Na een hele drukke periode, slecht (te weinig!) eetgedrag en wat verkoudheidjes (lees:griep), zou ik zo graag dit boek willen winnen. Hopelijk kan ik na het lezen van het boek zeggen: ik heb een hoop geleerd, I’m back again!

 62. Hee Petra,
  Wat een leuke winactie! Ik volg je met veel plezier op instagram en je bent een inspiratiebron!

  Mijn afvalproces begon zn 4 jaar geleden. Na 2 jaar was ik 30 kilo kwijt, langzaamaan is er weer 10kg bijgekomen. Op dit moment ben ik druk bezig om deze kilo’s er weer af te krijgen. Dit boek kan me goed helpen om deze kilo’s weer blijvend kwijt te raken. Zo wordt het JoJo effect verminderd en is er voor mij kans van slagen! Tips zijn altijd welkom en ik denk dat ik ze in dit boek kan vinden.

  Nu duimen maar!!😊

 63. Het is me toch enige jaren gelukt om mijn gewicht onder controle te houden. Niet echt slank, maar ik was tevreden. De laatste maanden gaat het toch de verkeerde kant op. Ik merk het aan de broeken die opeens niet meer dicht kunnen…. Niet fijn. Heel benieuwd naar dit boek.

 64. Helemaal met de schrijver eens! Afvallen afvallen afvallen, maar dan? Veel mensen inderdaad weer aan. Ben erg benieuwd naar de inhoudt van het boek.

 65. Ik wil graag op een verantwoorde gezonde manier afvallen Iets van 10 kilo en daarna graag op gewicht blijven. Erg benieuwd naar dit boek,hopelijk het juiste steuntje in de rug!

 66. Wow! TOF beschreven en ik ben ni wel heel nieuwsgierig aar het boek- super motiverend maar vooral helder en hopelijk boek ik dan eindelijk mijn gewenste resultaten want zoals het nu gaat met mijn gezonde afval pogingen is niet best….. 👊🏼

 67. Ik zou graag dit boek willen winnen voor mijn vriendin. Ze is 15 kilo afgevallen en ik merk dat zij nu een stuk beter in haar vel zit. Ook zie ik soms dat ze TE veel bezig is met haar voeding: wat kan ik wel en niet eten?! Soms zie ik daardoor dat ze niet kan genieten van een feestje, verjaardag of van een lunch. Mijns inziens slaat ze soms een beetje door. Ik wil haar heel graag dit boek cadeau doen, zodat ze dit kan lezen en inziet hoe ze op gewicht kan blijven. Ik gun het haar echt! Ze heeft er zo hard voor gewerkt. Ik wil dat ze ook blijft genieten van het leven en natuurlijk van het (gezonde) eten. Fingers crossed!!!!

 68. Wow! Wat een supercalifragilistische actie is dit!

  Ik sta hier he-le-maal voor te springen (fit hè?). Om een heel erg lang verhaal korter te maken…

  Ik ben nu 26 en voor zolang ik het me kan herinneren kamp ik met overgewicht. Inmiddels zit ik aan een bmi van 37+ ook al heb ik quasi elk dieet dat er bestaat al uitgeprobeerd. Sinds vorig jaar ben ik me eerst meer en meer gaan verdiepen in achterliggende theorie. Enerzijds ben ik kennis gaan ophalen wat betreft voeding en sport, hormonen, glycogeen en watzonogmeer. Dat pas ik nu allemaal toe en ik voel mijn lichaam veranderen. Anderzijds ook het psychologische aspect, maar dat is absoluut een verhaal van lange adem. Net zoals eetgewoonten zijn denkgewoonten van die beestjes die een flinke gedragsaanpassing vereisen, maar bewustwording is dan ook zo belangrijk!

  Jouw instagram en blog zijn een inspiratie- en motivatieplatform voor mij. Jouw winactie geeft mij de kans om een extra visie te werpen op mezelf, zodat ik met deze handvaten verder aan de slag kan.

  Succes met het kiezen! Je review vond ik alvast inspirerend!

 69. Ja zo graag!
  1 jaar geleden bereikte ik na 16 maanden mijn streefgewicht en was ik 37 kilo afgevallen met weight watchers, wat voelde ik mij top! Ik ging hardlopen van 0 naar 10 km en ik bleef stabiel tot de zomervakantie daar kwam ik 2 kilo aan die er niet meer af gingen, maar wel bleef ik stabiel! Totdat ik ging krachttrainen in september, weight watchers op heb gezegd en weer eens 2 kilo aankwam omdat ik ook meer ging eten door het krachttrainen maar ook omdat het moest van de kcal bijhouden app.. Uiteindelijk kwam ik in november erachter dat hardlopen toch echt beter bij mij past dan krachttraining, een veel beter gevoel geeft hardlopen! Maar rond kerst en oud en nieuw heb ik me laten gaan en kwam weer eens 2 kilo aan, het totaal staat dus op 6 kilo.. Vanaf 2 januari weer terug bij weight watchers en doe ik zo erg mijn best om die 6 kilo eraf te krijgen, maar op de een of andere manier lukt het niet, terwijl ik mij wel aan mijn punten houdt, zo frustrerend en zoveel spijt van die decembermaand.. Ik hoop dat dit boek mij gaat leren om die 6 er eindelijk weer af te krijgen en die er nooit meer bij zal eten!

 70. Oh wat klinkt dit als een welkom boek zeg! Al vanaf m’n twintigste (nu dus 25 jaar) ben ik aan het jojo-en… Montignac, weightwatchers, Sonja Bakker… you name it en ik heb ze gevolgd. Ik hoop nu eindelijk goede handvatten te kunnen krijgen om een gezond gewicht te hebben en te behouden!

 71. Ik zou niet graag willen afvallen in deze winactie 😉 Maar qua kilo’s wel… Ik wil graag kennismaken met mijn ego’s, zodat zij en ik het samen leuk kunnen hebben. Dan wordt eten een feestje 😀

 72. Lijkt me heel motiverend. Sinds enkele weken gezond bezig met afvallen. Geen dieet, geen shakes, gewoon bewust eten EN bewegen. Met resultaat, want meer dan 5kg kwijt. Ik ben er nog niet maar waar ik misschien nog wel het meest tegenop zie is om het straks zo te houden. Niet weer terugvallen in het toegeven aan mijn slechte trek en de balabs kwijtraken. Ik wil een gezond en fit lijf!

 73. Wauw wat een toffe actie dat jij 3 boeken mag weggegeven om nog meer mensen te inspireren en op weg te helpen!! Zelf ook ooit 25 kilo afgevallen en nu voor de laatste zwangerschap was ik ook echt strak bezig met voeding en toen zeurde ik nog ik ben te dik en nu ik de foto’s zie denk ik What was i thinking dat lijf en lekker in m’n vel zitten wil ik zooo graag terug!! Trainen inmiddels opgepakt alleen het stukje voeding lukt mij op dit moment niet om zo goed vol te houden de korte nachten en onrust maken me een emo eter en snaai veel! Met dit boek zou ik alles weer op de rit te leren laten komen! En m’n laatste baby zwangerschaps kilo’s eraf te krijgen 🙏🍀

 74. Hier wil ik heel graag aan meedoen. Elke Keer als ik een post van jou zie word ik jaloers. Hoe krijg je het voor elkaar maar dan voel ik ook een trots dat het je gelukt is en dat je een voorbeeld bent voor andere. Jij weet hoe iemand zich kan voelen. Ik ben al jaren aan het diëten en niks lijkt te werken. Dit werkt dan zo niet motiverend. Ik wil zo graag, maar iets lijkt mij in de weg te staan. Wat dat is? Geen idee. Ik hoop dat ik de kans krijg om met dit boek erachter te komen ❤️

  1. Nou dit is leuk! Dit boek zou precies in mijn #fortygoals passen. Ja ja dit jaar hoop ik 40 te worden en ik heb besloten dat er een aantal dingen zijn doe ik nu echt eens wil aanpakken! Zowel geestelijk als lichamelijk☺️
   Je inspireert enorm met je hardlooplkleren op insta. Ik denk dat door jou vrolijke hardloopkleren ik af en toe denk; ja ik ga ook!
   Denken ja… want zelf de schoenen aanknopen blijft lastig en dan zie ik mezelf weer onder een kleedje op de bank.
   Nou dat dus, daarom denk ik dit boek nodig te hebben. Te gaan voor mijn 40e verjaardag en te houden tot minstens mijn 50e!!

 75. Hier doe ik ook heel graag aan mee! Ben zelf al een tijdje bezig met me gezonde en sportieve levensstijl, en blijf toch op en neer gaan met me gewicht, de bekende jojo effect? Tuurlijk blijf ik altijd me best erin doen. Ben altijd nieuwsgierig hoe andere dat doen en misschien kan dit boek mij er bij helpen en motivatie uit halen , en sta altijd open voor nieuwe dingen bij te leren om ook eventueel andere ermee te helpen. Hoop uit deze boek heel veel uit leren dus ben er wel heel nieuwsgierig erna . Op weg naar Nooit meer aankomen….

 76. Ik ben super nieuwsgierig naar dit boek, omdat ik die spiegel nodig heb! Ik ben vooral nieuwsgierig naar het inzicht in je gedrag door dit boek. Want dat gedrag van mij, daar denk ik dat het wel goed mee zit, maar ik val maar niet af. Dus ik heb die spiegel echt nodig!!!!

 77. Lijkt mijn een geweldig boek om te lezen….. hadden ze het maar 2 jaar eerder geschreven dan had ik misschien mijn afgevalde kilo’s niet meer terug gevonden. Hoop dat ik het nu kan lezen en het mij kan helpen bij de laatste 20kilo afvallen en die dan ook weg te houden 😇

 78. Wat een leuke actie! Ik ben al vaak afgevallen én weer aangekomen. Bij mij gaat het fout in het denken, 1 foutje en mijn afvallen is gedoemd te mislukken, want foutjes kunnen toch niet?. Ik zou graag milder voor mezelf zijn, niet zo denken in goed of fout. Mezelf leren kennen, ik denk dat dit boek me daarbij kan helpen. De eerste 11 kg zijn eraf, nu de volgende 35 nog!

 79. Ik ben zo zoekende!! Waar leg je nou je vertrouwen in? Het ene boek zegt dit en het andere boek dat, ik zie door de bomen het bos niet meer. Wil heel graag gezond eten (ook voor m’n vier dochters) en ook nog wat afvallen. Heb het hardlopen weer opgepakt en als stok achter de deur ingeschreven voor (maar liefst) 2 runs!!! En heb er zo’n zin in. Kortom doe ik heel graag mee aan je leuke actie!

  Liefs Marcella

 80. Ik doe graag mee. Ik ga een herstelperiode tegemoet en kan wat leesvoer gebruiken. Over een aantal weken word ik bestraald om een goedaardige tumor te verkleinen . In de aanloop hier naar toe ben ik voorzichtig weer begonnen met sporten en zelfs hardlopen (dat had ik nooit verwacht). Vroeger topsport gedaan maar die glorie dagen zijn lang voorbij. Nooit weer een fijn en goed patroon kunnen vinden qua voeding en beweging. Ik hoop als ik straks behandeld ben, ik een nieuwe en gezonde start te kunnen maken. Fingers crossed

 81. Omdat ik zelf 3jaar geleden 23kilo kwijt ben geraakt toen zwanger ben geworden. En nu de motivatie weer nodig hebt om de laaste kilo’s weer kwijt te raken maar vooral weer gezond te eten en mijn levensstijl weer aan te passen. En dit met een kleine man. De gebroken nachten helpen niet altijd mee om gezond te eten omdat je lichaam dan vaak om suikers vraagt!

 82. Ik hoop dit boek te winnen zodat mijn 101ste poging om af te vallen en voor gezond eten te kiezen gaat lukken! Zodat ik zelf weer lekker in mijn vel zit en leuke dingen met onze kinderen kan doen.
  En nu maar duimen….

 83. Ik zou heel graag deze zomer slank in bikini willen. Heb al verschillende diëten geprobeerd, maar geen enkele is effectief. Kan daarom wel wat psychologische hulp gebruiken…

 84. Waaaaah wat een te gekke winactie is dit!
  Het lijkt mij een enorm interessant boek en zeker ook vanwege het feit dat ik ook afstudeer in de Toegepaste Psychologie. Daarnaast ben ik heel erg bezig en zoekende naar een fijne weg voor een nieuwe levensstijl en wat kilootjes minder. Hiervoor is een goede mindset natuurlijk heel belangrijk. Ik geloof dat dit boek mij hier enorm in zou kunnen helpen!

 85. Oehoejoe dat klinkt als een boek dat ik goed kan gebruiken. Jojo thats me! Dan weer lekker bezig en dan verlies ik me weer in eetbuien. Ik ben niet extreem dik, maar ook niet slank. Ik haat mijn dikke kont. Zou dat boek me misschien op het juiste pad kunnen krijgen?

 86. Dat zou wel heel toepasselijk zijn hier want we vallen vaak en staan steeds weer op als het over “ eten” gaat ! Dus heel graag !
  Blijft een puntje mijn eetgedrag … wie helpt mij en heeft de gouden tip ? Petra dus nu met haar win actie ! Succes allemaal

 87. Wat een fijne review heb je geschreven! En hoe herkenbaar allemaal….. Ik jojo constant en ben dezelfde 5á10 kg al zo vaak afgevallen (en daarna dus ook weer aangekomen) dat het inmiddels een beetje onmogelijk voelt. Met de zomer in het vooruitzicht heb ik altijd wat extra motivatie, dus binnenkort ga ik wel weer een poging wagen. Zou echt zó fijn zijn als ik dit boek kan winnen om me te ondersteunen! *duimduimduim*🍀

 88. Heel herkenbaar wat je schrijft. Zelf ben ik aan het hardlopen maar het afvallen wil maar niet lukken, met dit boek kan ik mijn zelfinzicht vergroten en zal ik het nadat ik het uit heb gelezen doorgeven aan de volgende die daar ook baat bij heeft.

 89. Ik zou heel graag meedoen met deze winactie. Helaas heb ook ik last van het jojo effect en weeg ik nu ook weer zwaarder dan ik ooit gewogen heb. Ik ben wel weer begonnen met hardlopen en dat gaat prima, helaas geeft de weegschaal ook bijna 3 getallen aan en weet ik dat hardlopen op dit moment misschien niet de meest geschikte sport is (ivm hogere blessurekans door mijn huidige gewicht). Als ik het boek mag winnen ga ik ervoor zorgen dat ik weer van mijzelf en gewicht kan gaan houden en dat ik ook zonder zorgen met een fit lijf kan gaan hardlopen. Ik loop met tussenpozen al 15 jaar hard in mijn leven, ik hou ervan en ik hoop dat ik nu eindelijk mijn gewicht ook onder controle kan krijgen want dat past nu niet bij mij.

 90. Jaaa ik doe graag mee met deze winactie! Het lijkt mij echt een top boek!
  Hoe ik bezig ben; inmiddels al een jaar aan het hardlopen! Flink wat afgevallen maar door een burn-out er weer wat aangevreten ☹️ … nu het nieuwe jaar herpakt.. krachttraining erbij! En hopen dat toch vooral die buikvetjes weg gaan!!! Hoe fijn zal wat begeleiding daarbij zijn!

 91. Dit boek heb ik nodig! Het is mij nog nooit gelukt om af te vallen, omdat mijn gedrag dit in de weg staat. Iedere keer denk ik “morgen ga ik echt beginnen!” Dat hou ik dan een paar dagen vol en dan verval ik alweer in oude gewoontes. Zo zijn er de afgelopen jaren kilo’s aangekomen waar ik last van heb in meerdere opzichten zowel mentaal als fysiek. Wie weet lukt het mij ook om te stoppen met roken want ook daar is het mijn eigen gedrag en gedachtes die het onmogelijk maken. Met dit boek hoop ik inzicht te krijgen om daadwerkelijk een gedragsverandering te bewerkstelligen en dan bereik ik mijn doelen uiteindelijk wel eens een keer.

 92. Wat zou ik dit boek graag winnen! Ik sta aan het begin van mijn missie om 57 kg af te vallen en kan het boek als hulp goed gebruiken!

 93. Wat een leuke win-actie. Ik heb al veel methodes geprobeerd, Dukan, koolhydraatarm, killerbody van Fajah en ga maar door. Dukan en koolhydraatarm werken perfect…… voor even. Want het is lastig om vol te houden als je bijna geen “normale” dingen mag eten. Uren in de keuken om vervolgens je misbaksel in de vuilnisbak te gooien. Wat ik nodig heb is de verandering van mindset, een inzicht in waarom ik altijd terugval. Door veel spierklachten is trainen niet altijd makkelijk. Door mijn eetpatroon op orde te krijgen en te zorgen dat het maken van gezondere keuzes een gewoonte worden, hoop ik beter in mijn vel te komen en een happier persoon te worden.

 94. Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Sinds een aantal jaar goed op weg met sporten maar met eten wil het maar niet lukken. Ik blijf snaaien en daar achteraf weer van balen. Soms gaat het een paar dagen goed en daarna net zo hard weer fout. Ik wil graag een gezondeleefstijl.

 95. Jaren geleden heb ik vele diëten succesvol gevolgd. Vele kilo’s afgevallen en een mooie gewichten bereikt. Maar zoals zo velen gaat het weer mis. Inmiddels moet ik weer 30 kilo kwijt. Niet alleen voor mijn gezondheid, maar ook om aan een IVF traject te moeten beginnen. Diëten is niet de oplossing en ik weet ook echt niet hoe ik het aan moet gaan pakken. Ik denk dat het goed is om eens uit te zoeken waar het mis gaat. Ik weet echt wel wat ik wel en niet zou moeten eten en dat ik meer moet bewegen, maar toch lukt het niet. Ik heb hulp nodig om die negatieve spiraal te doorbreken.

 96. Hoi Petra, wat een super leuke winactie die ik heel graag zou winnen! Het klinkt als een boek die mij verder kan helpen bij het afvallen.
  De afgelopen jaren zijn zwaar, heel zwaar geweest door persoonlijk verlies. Nergens naar gekeken want dat lukte gewoon echt niet. Mijzelf kei en kei hard tegen gekomen maar nu is het zover dat ik aan mijzelf moet gaan werken. Dat ik een gezonde fitte mama wordt voor mijn andere kleine en natuurlijk voor mijzelf! Ik ben zelf begonnen en het gaat goed, maar het moet een blijvende ommekeer worden en die hoop ik te bereiken met behulp van dit boek! Dus ik ga heeeel hard duimen.
  Liefs Wendy

 97. Wat een leuke winactie en zo nodig voor mij 😊 het lukt we redelijk om af te vallen, maar om het eraf te houden is een ander verhaal en vaak nog bonuskilo’s erbij. Super frustrerend en elke keer weer uit frustratie eten. Nu lekker bezig met afvallen en gezond leven, nog 35 kg te gaan. Dit boek wil ik heeeeeeel graag, zodat ze er ook eens af blijven 😀

 98. Wat een gave winactie! Het boek zou ik heel graag willen winnen en niet zonder reden… begin 2017 begonnen met afvallen voor een reis naar Amerika. Het afvallen ging goed; gezonder eten, niet snoepen en hardlopen. In een aantal maanden tijd 7 kilo kwijt geraakt. Trots op het resultaat en ook op de foto’s van mezelf in Amerika was dit goed te zien. Eenmaal in Nederland geprobeerd de draad weer op te pakken, maar dat was lastig. Een knieblessure hielp ook niet mee. Hallo jojo effect. Alle kilo’s er zo weer aan… 🙁 inmiddels weer begonnen met afvallen en het gaat weer goed. Maar als ik deze kilo’s kwijt ben wil ik dat graag zo houden! Dus het boek zou ik graag willen lezen en in de praktijk willen toepassen!

 99. Wat super leuk deze actie, en dat je mij volgt op instagram (positiefeten.nl)

  Ik ga de strijd aan om 28 kilo af te vallen en ik hoop dat dit boekje een beetje een duw in de goede richting is.

  Liefs An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.