Review + winactie BAST sportverzorging

Iedere sporter weet hoe belangrijk het is om goed voor zijn of haar lichaam te zorgen: je lichaam is namelijk je belangrijkste instrument. Successen en tegenslagen behaal je met dit lichaam. Om prestaties en herstel te optimaliseren, is het belangrijk om goede verzorgingsmiddelen te hebben. Niet alleen supplementen zoals eiwitten en goede voeding, maar ook verzorging voor de buitenkant is erg belangrijk. En daarnaast is het ook gewoon fijn om voor jezelf te zorgen!

Mijn kastje in de douche is sinds kort 2 fijne verzorgingsproducten rijker, namelijk de footcream en de bruise control van BAST. BAST? Ja, BAST. Bast is een sportmerk je voorbereidt om je lievelingssport goed uit te kunnen voeren. Hun steekwoorden? Prepair – Recover – Repair! Wat mij betreft erg belangrijke begrippen, zeker als ik naar mezelf als sporter kijk.

Ik klaag, net zoals veel andere hardlopers, regelmatig over mijn hardlopersvoeten. Sinds ik regelmatig tijd doorbreng met mijn hardloopschoenen, heb ik niet de allermooiste voeten meer. De zomer is altijd een ramp, want hoe ga ik slippers dragen, terwijl mijn voeten er niet charmant uitzien? Maar naast het feit dat mijn voeten niet de meest mooie zijn, krijgen ze ook gewoon veel te verduren. Zeker na mijn duurlopen willen mijn voeten echt nog wel eens pijn doen. Daarom is goede verzorging gewoon erg belangrijk.

De footcream van BAST is een crème met sheaboter, die droge en ruwe delen van de huid verzacht. Zeker op ruwe drukpunten (die ik bijvoorbeeld naast mijn grote teen heb), is het fijn om je huid goed te kunnen verzorgen. Naast sheaboter bevat deze crème ook kokosolie, wat hydraterend, voedend en beschermend is en een verzorgend effect heeft op de zeer droge huid. Ook bevat de crème smeerwortel, wat ook hydraterend is, maar het staat ook bekend om de genezende werking van kleine wondjes.

Zoals je leest, alle ingrediënten voor fijne voetverzorging voor de hardlopersvoetjes zijn aanwezig! De crème komt in een mooie, zilvergrijze tube, die wat industrieel aandoet. Like! De crème is dik en fijn smeerbaar, heeft een zachte, mintachtige geur, die mij aan de sauna doet denken 🙂 De crème blijft niet op de huid liggen, maar trekt goed in. De huid wordt zacht en voelt fijn aan! Zeker een aanwinst voor mijn pijnlijke voetjes, voor na het hardlopen!

De bruise control van BAST is een blauwe-plekkencrème met natuurlijk arnica-extract. De crème vermindert zwelling en pijn en versterkt het genezingsproces. De hoofd ingrediënten van deze crème zijn arnica, zonnebloemolie, wonderolie en sheaboter. Arnica is een bloemextract, wat bekend staat om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Daarnaast vermindert het de zwelling van de blauwe plek. Zonnebloemolie versterkt de beschermende barrière van de huid. Wonderolie is ontstekingsremmend en antibacterieel, waar sheaboter hydraterend en beschermend is.

Ik was zelf al bekend met het gebruik van arnica en de fijne werking die arnica heeft, zeker ook voor je spieren na het sporten. Nu ik actief aan het crossfitten ben, loop ik regelmatig wat blauwe plekken op. Ik ben soms wat onhandig en heb niet alle technieken even goed onder de knie. Komt vanzelf wel hoor,, maar tot dan ben ik blij dat ik deze crème in de buurt heb. Ik weet natuurlijk niet of deze crème blauwe plekken echt sneller wegwerkt – ik had namelijk geen gelijke blauwe plekken, waarbij ik de een wel heb kunnen verzorgen en de ander niet – dus mijn eigen onderzoek ontbreekt in deze ;). Maar ik heb de crème uiteraard wel getest.

Ook deze crème komt in een zilvergrijze verpakking, in een ronde pot met een draaideksel, waarvan de vormgeving wat industrieel oogt. Again: like! Ik vind de geur van de crème wat sterk aanwezig, maar Arnica heeft sowieso een wat specifieke geur, waar je maar net van moet houden. De crème in de pot voelt erg stevig aan, maar is eenmaal op de huid erg goed uitsmeerbaar. Ook de geur is dan een stuk minder heftig. De crème is voedend en blijft iets meer op de huid liggen, waardoor het langzaam intrekt en je huid dus langer geniet van de voedende en herstellende werking. Mijn blauwe scheenbeen (iets met een deadlift die iets te snel en niet netjes genoeg ging) heeft in ieder geval baat gehad bij deze crème!

Wil jij ook iets testen van BAST? Dat kan! Naast dat je al hun fijne producten kan bestellen via hun site: www.sportwithbast.com, mag ik ook een footcream weggeven! Laat mij hieronder – in de comments – weten waarom jij deze foodcream winnen wilt, en wie weet ben jij de gelukkige winnaar. Meedoen kan tot zondag 11 maart 18.00u. In de avond zal ik de winnaar van de winactie bekend maken!

16 reacties

 1. Ohh lijkt mij heerlijk..mijn voetjes zijn echt nog helemaal niet zomerproof. Ik ben hard aan het werk met mijn lichaam maar aan mijn voetjes nog niet toe gekomen!

 2. Ik zou deze wel willen winnen voor mijn man hij heeft echt DRAMA voeten!! Super droog en altijd kloven… ik gun hem deze omdat de Rotterdam marathon er bijna aankomt en hij dan natuurlijk het liefst start met poezelige voetjes! 😉

 3. Wat gaaf!! Mijn voeten moeten hier op Curacao altijd slipper proef zijn, dus ik heb zeker die creme nodig. 🙂
  Lijkt me top. Eindelijk weer eens soepele voeten, zonder elke 6 weken naar de pedicure te moeten omdat de scheuren erin springen!!

 4. Als je m’n voeten gezien hebt, snap je waarom 😆
  Nee hoor, ik zal ze niet laten zien….maar wat verzorging kan geen kwaad en daar lijken me de producten van BAST echt perfect voor!

 5. Hi, mijn voeten moeten hier op Curacao het hele jaar slipperproof zijn! Dus die crème is hier ook zeker nodig met 3 x id week hardlopen. Met deze crème zou ik niet meer elke 6 weken naar de pedicure hoeven omdat de scheuren van de droogte erin springen! Top!! 🙂

 6. Hoi Petra,
  Volgens mij heb ik net zulke voeten als jou…. vreselijke eelt drukpunten door het hardlopen. En wat ik ook aan eelt verwijder of smeer met crème, het blijft een drama.
  Je zou me dus echt blij kunnen maken met deze voetcreme. Klinkt echt veel belovend. Zou ik graag willen ervaren.
  En met de marathon in Rotterdam in het vooruitzicht moet ik natuurlijk wel lief zijn voor m’n voeten…..

 7. Trainen voor mijn eerste halve marathon in combinatie met mooie zachte zomervoetjes krijgen voor onder mijn trouwjurk (07-07-2018!) is een dubbele uitdaging! De crème lijkt me een goed redmiddel 🙂

 8. Fijne creme om straks weer slippertjes aan te kunnen zonder eelt en/of blaar plekken op links, grote teen.
  Want niet meer hardlopen is ook geen optie 😄

 9. Hoi
  Ik zou ze graag willen winnen omdat ik niet alleen door het hardlopen maar ook door het looen op mijn klompen(werk op de verloskamers) mijn voetjes wel wat aandacht en liefde 💕 kunnen gebruiken…hopelijk worden dan oa de eeltdrukplekken minder en branden mijn voeten na inspanning minder😊

 10. Ik zou het graag willen winnen omdat ik bij de 2e marathon op mijn kop kreeg van de pedicure🙈 ik mag mijn voeten wel beter verwennen voor al het werk dat ze leveren 😉 eerlijk gezegd masseer ik ze nooit of smeer ik ze vaak in.. ik zal verder wat details laten zitten 😂 maar na de marathon in Londen wil ikze goed verwenen en dan zou deze creme goed van pas komen 😃

 11. Tis wat met die hardloopharen van ons 😀. Fijn dat je dit product kon testen en zo ons kan verblijden met goed nieuws. Dat onze hardloop voetjes weer heerlijk zomer proof kunnen worden. Kijk er naar uit om het te testen en weer heerlijk in slippers rond te lopen.

 12. Ooh deze lijkt me heerlijk om te proberen! Heb een vrij gevoelige huid, maar gebruik regelmatig arniflor, waar ook arnica in zit, en daar kan ik goed tegen! Het seizoen met de wedstrijdjes begint weer (aankomende zondag CPC), dus ik denk dat ik deze heel goed kan gebruiken 😀

  Fijne review ook, lekker uitgebreid!

 13. Altijd op zoek naar fijne creme! Het 1e stuk van je blog had ik kunnen schrijven. Nu marathon nr 6 (en de 3e in 1 jaar) eraan komt zou het wel eens leuk zijn om dit voorjaar ook op leuke slippertjes te kunnen lopen. Voor mijn benen schaam ik me niet, voor mijn voeten des te meer. En heb je de nieuwe schoenentrend al gezien voor deze zomer??? Doorzichtige sandalen!!! Hoe verzinnen ze het? Maar goed met de voetencreme van BAST kan ik dus gewoon meedoen met deze rage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.