Review: OOfos Slippers

Toen ik aan het trainen was voor mijn eerste marathon (die ik uiteindelijk nooit liep), deed ik één ding flink fout: ik werkte niet voldoende aan mijn herstel. Het gevolg: een blessure. Ik moest mijn marathon debuut een halfjaar uitstellen. In mijn voorbereiding naar Rotterdam ging ik mijn herstel uitermate serieus nemen: de fysio mocht aan de slag met mijn kuiten, ik gebruikte compressiesokken en ik ontwikkelde een haat/liefde verhouding met mijn foamroller. Momenteel heb ik geen last van blessures, en dat is zeker omdat ik echt aan mijn herstel werk. En sinds enkele weken, heb ik er een fijne herstelgadget bij, namelijk mijn OOfos Slippers!

OOfos Slippers? Slippers die je helpen met herstel? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Waar sportschoenen zijn ontworpen om je meer ‘rebound’ te geven – dit helpt je in de voortgaande beweging – doen de OOfos slippers juist het tegenovergestelde. Deze slippers absorberen 37% meer schokken bij iedere stap, dan andere dempingsvormen doen. Doordat je minder schokken op je voeten, knieën en rug krijgt, zal je sneller herstellen na een lange loop. Daarnaast zijn de slippers ook zo ontworpen dat ze de voetboog ondersteunen, waardoor ook je enkels minder druk zullen ervaren.

Ik kreeg van OOfos een paar mooie, felroze teenslippers, die ik heb mogen testen. Eens kijken of ik ook ‘the OO’ kon voelen. Zeker nu ik qua duurlopen weer in opbouw ben, is het erg fijn om te kijken of iets bij kan dragen aan het natuurlijke herstel van mijn lichaam. Wel wat lastig is dat ik een enorme koukleum ben – zeker na het hardlopen en een douche – en dat je van slippers behoorlijk koude voeten krijgt in de winter 😉 Dit heeft me er overigens niet van weerhouden om deze slippers eens te testen.

Wat mij als eerste opviel toen ik ze aandeed, was de pasvorm. Dit voelt wat onnatuurlijk, maar hierdoor wordt de natuurlijke afwikkeling van je voet gestimuleerd. Ik merkte echt dat ik anders liep, en op een andere manier contact maakte met de grond. Daarnaast is het materiaal zacht, waardoor je vermoeide voeten het idee hebben dat ze in een bedje beland zijn. En dit is natuurlijk erg fijn. Verder is er een behoorlijke heeldrop (hoogteverschil tussen je hiel en je tenen), waardoor ik merkte dat mijn kuitspieren continu werden gedwongen om te stretchen. Niet mijn favoriete onderdeel na het hardlopen, maar wel iets wat op de langere termijn voor blije kuitspieren zorgt. Zeker omdat mijn kuitspieren in het verleden behoorlijk blessuregevoelig bleken te zijn.

Ik vind het lastig om te zeggen of ik door de OOfos slippers sneller herstel, of meer herstel ervaar. Maar ik ervaar wel dat mijn voeten me erg dankbaar zijn als ik mijn strakke schoenen uit doe, en deze fijne, zachte slippers aan doe. Daarnaast merk ik dat mijn kuitspieren belang hebben bij de stretch, die deze slippers voor mij mogelijk maken. Nu nog een manier vinden om warme voeten te krijgen, en dan moet het helemaal goed komen. Maar goed, het wordt vanzelf zomer, en dan staan er voldoende leuke loopjes op het programma. En dan zijn deze slippers ideaal voor het after-run-drankje, op het terras 🙂

Meer weten over OOfos: check hun site: www.oofosbenelux.nl

Disclaimer: dit bericht is gesponsord. Dit houdt in dat ik de slippers van OOfos heb ontvangen. Ik krijg niet betaald om dit artikel te schrijven. Dit artikel blijft 100% mijn eigen mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.