Review: De Deskbike

Zoals ik in mijn introductiefilmpje al benoemde, kom ik tijdens mijn werk niet aan al te veel beweging toe. Ik mijn vrije tijd beweeg ik graag, maar bij mijn huidige baan binnen de jeugdzorg, breng ik toch erg veel uurtjes op kantoor door. Jammer, voor een bewegelijk persoon zoals ik. Daarnaast ook jammer voor mijn collega’s, want bewegen op de werkvloer is erg gezond! Dit is inmiddels ook bij het personeel vanย Worktrainer bekend, en ik werd uitgenodigd om een ochtendje bij hen op kantoor te komen werken, om de Deskbike te ervaren!

Aangekomen bij Worktrainer werd ik enthousiast ontvangen door het personeel, die mij alle ins en outs van de Deskbike en hun andere producten vertelden. De Deskbike is een unieke bureaufiets, die je in combinatie kan gebruiken met een stabureau. Ik werd geinstalleerd (armen in een hoek van 100 graden, check!) en ik kon lekker aan de slag. En ik moet je vertellen: dit beviel me prima.

Iedereen die langs kwam, vertelde mij dat ik zo snel aan het fietsen was. Ik vond dit zelf wel meevallen; maar dat zijn misschien mijn hardlopersbenen wel geweest ๐Ÿ˜‰ Het werd mij al snel duidelijk: die Deskbike kan zorgen voor een lekkere portie lichaamsbeweging tijdens het werk.

Ik merkte zelf dat ik een stuk alerter bleef tijdens het werken, doordat ik in beweging was. Op mijn huidige werk, bereik ik datzelfde effect door af en toe een klein rondje te wandelen, maar hoe ideaal dat het met de Deskbike gewoon tijdens het werken kan! Natuurlijk is het fijn om een rondje te wandelen – hallo frisse neus! – maar werken en bewegen tegelijk is wat mij betreft een win win!

Ik ben niet de enige die dit zo ervaart; Worktrainer werkt namelijk al met meer dan 6000 bedrijven door heel Nederland samen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan overheidsinstanties, maar de Deskbike is ook voorbij gekomen in het Glazen Huis van 3FM!

Ook erg leuk: de Deskbike is via bluetooth te koppelen aan een app, die voor jou bij houdt hoe lang je fietst, wat je snelheid is en hoeveel calorieen je verbrand. Het is overigens niet de bedoeling om de hele dag maar door te trappen; eenzijdige belasting en beweging is ook niet handig. Maar je kan de Deskbike ideaal afwisselen met staand werken aan je stabureau!

Mijn mening? Ik ben echt enorm enthousiast. Sowieso vind ik het belangrijk dat mensen aan voldoende beweging kunnen komen, maar dit soort initiatieven zijn hier enorm helpend bij! Ik moet binnenkort mijn manager maar eens even een mailtje sturen om Worktrainer onder de aandacht te brengen, want het lijkt me heerlijk om een Deskbike te hebben op ons kantoortje!

Wil je meer informatie over Worktrainer? Check dan evenย www.worktrainer.nl. Meer informatie over de Deskbike? Kijk dan evenย hier.

Disclaimer: dit bericht is geschreven in samenwerking met Deskbike. Ik krijg een vergoeding van Deskbike voor het schrijven van dit artikel. Alsnog is alles wat ik in dit artikel geschreven heb mijn mening, en niet opgelegd door de opdrachtgever.ย 

Eรฉn reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.