Review: Covelt Dixap

Mensen die mij een beetje volgen, weten dat ik vaak, qua drinken, op water en thee leef. Uiteraard heb ik ook wel eens zin in iets anders, maar ik probeer zoveel mogelijk de toegevoegde suikers te vermijden, dus geen sinas en dubbelfrisss voor mij. Wat dan wel? Als je bij ons onverwacht op visite komt, kunnen we je eigenlijk maar één drankje aanbieden: diksap. Vooral Bjorn is een diksap fan, al lust ik het ook graag! Dus toen ik een pakket van Covelt binnenkreeg met hun heerlijke diksap (sorry: Dixap), was vooral Bjorn hier erg happy mee. Hij zei zelfs: ‘ik ga ook maar een blog beginnen denk ik’ 🙂

Bij Dixap maken ze hun drankjes van fruit. En dus echt alleen van fruit. Er is dus niets geks aan toegevoegd. Geen suikers of zoetstoffen, maar ook geen conserveringsmiddelen, of kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. En daar hou ik echt van! Want waarom zou je zoveel troep willen binnen krijgen, als er ook heerlijke drankjes zijn die gewoon natuurlijk ingrediënten hebben?

Hoe Dixap gemaakt wordt, zonder dit alles er aan toe te voegen? Eigenlijk is het heel simpel: ze dikken fruit in! Het is dus niets meer dan ingedikt vruchtensap. Het enige wat er uit het fruit wordt gehaald, is water, waardoor je dit ingedikte sap overhoudt. Leuk om te weten: voor 1 liter Dixap, is 8 kilo fruit nodig. Dat zijn een hoop appeltjes, in één zo’n flesje!

Ik kreeg een pakket met 4 grote flessen Dixap en de kleine pakjes appelsap. Mijn favoriet? Dixap ‘geel fruit, appel en verder nix’. Deze smaak doet me ergens aan sportdrankjes denken. Dus na een uurtje flink hardlopen, gaat er bij mij graag een glaasje diksap in, voor wat snelle energie. Soms is mijn lichaam hier gewoon aan toe!

Dixap is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, maar wat mij betreft is het zeker niet alleen geschikt voor kleine kinderen. Nee hoor, ook als volwassene kan je prima een glaasje Dixap nemen op zijn tijd. Leuk detail: Bjorn ging niet zo goed op gelletjes en AA drink, dus dronk hij tijdens zijn marathon diksap, om voldoende koolhydraten binnen te krijgen. En om even te bewijzen dat je dus op diksap prima een marathon kan lopen: hij deed er 3 uur en 34 minuten over. Er zijn genoeg AA-drinkers, die deze tijd niet eens halen!

Je kan de Dixap kopen bij Jumbo en Albert Heijn! Mocht je meer informatie willen, check dan even hun site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.