Review: AH Saladbowls!

Leuk! De Albert Heijn heeft nieuwe Saladbowls! Nu weten de meeste lezers hier, dat ik eigenlijk nooit voor kant en klare maaltijden kies. Ik maak ze liever zelf. Maar ik werk onregelmatig, en moet op mijn werk ook nog zelf koken. En dan wil het echt nog wel eens handig zijn, als je daar weinig tijd in hoeft te steken! Wat mij vooral tegenstaat aan kant-en-klare maaltijden, is dat er altijd zoveel aan toegevoegd is, wat er wat mij betreft niet in hoeft. En nu wil ik geen promo campagne gaan starten voor deze Saladbowls, maar wat mij betreft zijn ze prima op het moment dat jij een keertje haast hebt, of als je geen zin hebt om te koken! Er is namelijk niets aan toegevoegd wat er niet in hoeft te zitten. En hoe prettig is dat?

De saladbowls zijn er in 3 smaken; namelijk ‘zoete aardappel met geitenkaas en knolselderijdressing’, ‘tonijn met ei en groenepaprikadressing’ en ‘kip met veldsla en maisdressing’. Interessante smaakcombinaties als je het mij vraagt. Ik was zelf het meest benieuwd naar de salade met kip. Iets met liefde voor kip. Het positieve aan deze saladbowls trouwens – en heerlijk passend bij Petra Runs – de bowls bevatten geen toegevoegde suikers. Love it. Uiteraard heb ik de etiketten even gecheckt of die bewering ook echt klopt. En ja hoor, in geen enkele salade heb ik toegevoegde suikers aangetroffen! Yay!

Saladbowl #1: Zoete aardappel met geitenkaas en knolselderijdressing:
Eerste impressie: 
Bijzondere combinatie. Vooral de knolselderijdressing. Geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen!
Blik op het label: Deze salade bevat 440 kcal, waarvan 12 gram eiwit, 25 gram koolhydraten en 31 gram vetten. De bowl bevat 183 gram groenten. En interessant: er is appel toegevoegd en een zakje walnoten! Yay!
Smaak: To be honest, geitenkaas is niet mijn ding. De gegrilde zoete aardappel was trouwens echt yum, al eet ik zoete aardappel liever warm. De knolselderijdressing was bijzonder. Niet vies, niet mijn ding. De frisheid van de appel en de bite van de walnoten vind ik wel een fijne toevoeging!

Saladbowl #2: Tonijn met ei en groenepaprikadressing:
Eerste impressie:
 Ik ben benieuwd. Tonijn is niet iets waar ik normaal warm voor loop…. Groenepaprikadressing klinkt daarentegen wel erg aantrekkelijk. Zoals alles met paprika 🙂
Blik op het label: Deze salade bevat 320 kcal, waarvan 23 gram eiwit, 11 gram koolhydraten en 19 gram vetten.  Daarnaast bevat de bowl 150 gram groenten! Toen ik de bowl omdraaide om het label te checken, viel me trouwens pas op hoe huge de witte kidneybonen waren 😉
Smaak: De combinatie tonijn en kidneybonen was niet mijn ding. Ik ben dus selectief gaan eten. De groenten met de groenepaprikadressing waren erg lekker in combinatie. Lijkt me heerlijk te combineren met beefreepjes. Ik ben gewoon niet zo van tonijn…

Saladbowl #3: Kip met veldsla en maisdressing
Eerste impressie: 
Kip. Zei iemand kip? Maisdressing? Jaaa, me! Ik wil!
Blik op het label: Deze bowl bevat 375 kcal, waarvan 28 gram eiwit, 28 gram koolhydraten en 15 gram vetten. Daarnaast bevat de bowl 119 gram groenten. En om voor een bite te zorgen, zijn er gedroogde sojabonen en gedroogde zwarte bonen toegevoegd!
Smaak: Jaaaa. Jaaaaaaa. Jaaaaaaaaaaa. Ik hou van deze salade. Ik ga deze salade vaker scoren. Ik ben dol op kip. En die maisdressing was echt súperlekker. Yes, we have a winner!

Nog even kort op een rijtje, waarom deze salades fijn zijn:

  • De salades bevatten geen toegevoegde suikers (win!)
  • De salades bevatten een flinke dosis groente (win!)
  • De salades hebben maximaal 450 kCal (win!)
  • De smaken zijn lekker en gevarieerd, dus er is voor ieder wat wils! (voor mij dus de kip haha)
  • De salades worden iedere dag vers gemaakt!

Deze salades zijn te verkrijgen bij iedere AH. Check it out!

Disclaimer: dit bericht is gesponsord. Dit houdt in dat ik de artikelen van Albert Heijn heb ontvangen. Ik krijg niet betaald om dit artikel te schrijven. Dit artikel blijft 100% mijn eigen mening! Ik hou dus echt niet van tonijn 😉

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.