Red Velvet Chocolade Melk

Laatst kreeg ik de vraag of ik ook wel eens iets ongezonds eet. Uh, jaa! En heus niet alleen tijdens onbewaakte snackmomenten hoor. Soms wil je toch ook gewoon genieten van een zak M&M’s in de bios of een warme kop chocolademelk? Toen ik mijn vriend vertelde dat ik met de nieuwe chocolade van ‘Hands of my Chocolate’ chocolademelk wilde gaan maken, lachte hij mij even uit. Chocolademelk? Met 25 graden? In mei? Uh, jaa! Chocolademelk kan altijd toch?! En omdat Hands of my Chocolate nu red velvet chocolade heeft, leek het mij leuk om hiermee ook een mooie, roze chocolademelk te maken! En deze wil jij ook!

Wat heb je nodig voor 1 volle mok?

  • 250 ml volle melk
  • 50 gram Hands of my Chocolate chocolade (+ wat extra ter garnering)
  • 1 snufje zout
  • Slagroom

Hoe maak je deze chocolademelk?

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur. Dit hoeft zeker niet tot de melk gaat koken.
  2. Haal het pannetje van het vuur en voeg het snufje zout (dit wil je niet overslaan!) en de stukjes chocolade toe. Roer dit rustig rond, tot alle chocolade gesmolten is.
  3. Doe de chocolademelk in een mok, garneer met slagroom en wat stukjes chocolade
  4. Enjoy!

Disclaimer: Nee, dit recept is niet gezond. Ik vind balans namelijk erg belangrijk. Dit houdt voor mij in dat ik 80% van de tijd gezond eet en de overige 20% graag gebruik voor uitschieters, als een lekker toetje in een restaurant of een keer een goede mok chocolademelk! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.