Raw chocolate cheesecakes

Ik kwam tijdens onze verhuizing nog een halve zak met cashewnoten tegen. Cashewnoten gebruik ik vaak in rijstgerechten, maar ik bedacht me dat het ook wel lekker was om weer eens raw cheesecakes te maken, met cashewnoten als basis voor de cheeselaag. Mocht je dit nog nooit geprobeerd hebben, dan daag ik je uit om dat eens te gaan doen. Ik beloof je, dat het je zeker niet teleur zal stellen! Met dit recept kan je 8 taartjes maken, dus genoeg om van te genieten πŸ™‚

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 75 gram amandelmeel
  • 2 el cacao
  • 15 gram honing
  • 50 gram dadels

Voor de cheesecakelaag:

  • 150 gram geweekte cashewnoten
  • 2 el kokosolie
  • 25 gram cacao
  • 40 gram honing
  • 25 ml melk
  • snufje vanillepoeder

Voor de topping:

  • 100 gram pure chocolade
  • 2 el kokosolie
  • snufje zout

Hoe maak je deze cheesecakes?

  1. Doe de cashewnoten in een schaal en vul deze met water, tot alle cashewnoten onder water staan. Laat dit minimaal 6 uur weken.
  2. Pak 8 siliconen cupcakevormpjes. Deze zijn straks ook gemakkelijk te verwijderen van de cheesecakes.
  3. We gaan eerst de bodem maken. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en mix dit tot je een kruimelig geheel hebt. Verdeel dit over de cupcakevormpjes en zet deze in de koelkast.
  4. We maken nu de cheeselaag. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en mix dit, tot je een romige massa krijgt. Dit kan best even duren, omdat het langer duurt voordat alle cashewnoten vermalen zijn. Verdeel dit over de bodem en zet de vormpjes weer in de koelkast.
  5. Breek de chocolade in stukken, doe hier de kokosolie en het snufje zout bij en smelt dit al roerend au-bain-marie. Als alles vloeibaar is, verdeel je de chocolade over de cheeselaag.
  6. Zet de taartjes minimaal 4 uur in de koelkast om goed hard te worden.
  7. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.