Raw Caramel Cheesecake

Taartjestijd! Een echte raw caramel cheesecake! Leuk om te zien, nog lekkerder om te eten. Hij was hier in ieder geval binnen een paar dagen al op 🙂 

Wat heb je nodig:

  • 360 gram dadels
  • 80 gram havermout
  • 200 gram cashewnoten
  • 70 gram kokosolie
  • kokoscrème van 1 blik kokosmelk
  • 50 gram honing
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille poeder
  • 50 ml water
  • 1/2 el pindakaas

Hoe maak je deze taart?

  1. Er zijn 2 voorbereidende dingen die je één dagje van te voren moet doen: zet 1 blik kokosmelk in de koelkast. Er zal zich dan bovenop een laag kokoscrème gaan vormen. Deze heb je nodig. Zet daarnaast de cashewnoten in een schaal water, zodat ze kunnen weken!
  2. Bekleed een taartvorm van 18 cm met bakpapier. 
  3. Doe 110 gram dadels en 80 gram havermout in de keukenmachine, tot je een deegbal hebt. Als het niet goed vermengd, kan je een eetlepel water toevoegen. Doe dit mengsel op de bodem van de taartvorm en zet deze in de koelkast.
  4. We gaan nu verder met de cheeselaag. Spoel de geweekte cashewnoten af. Doe deze met 50 gram gesmolten kokosolie, 50 gram honing en de kokoscrème in de keukenmachine. De kokoscrème is de hardere en dikkere laag die zich gevormd heeft in het blik kokosmelk. Laat dit goed fijnmalen in de blender. Het kan echt even duren tot je een mooie, egale massa hebt. Doe dit op de bodem en zet terug in de koelkast.
  5. Als laatste de caramel laag. Doe de overige 250 gram dadels met 20 gram gesmolten kokosolie, 1/4 tl zout, 1/2 tl vanille poeder, 50 ml water en 1 el pindakaas in de keukenmachine. Maal dit tot het goed gemengd is en het een egale massa vormt. Dit is de caramellaag. Mocht het nog niet goed genoeg mengen, voeg dan 1 of 2 el water extra toe. Doe de caramellaag op de cheeselaag en zet dit terug in de koelkast.
  6. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast staan. Mocht je hem sneller nodig hebben/niet kunnen wachten totdat je eten kan: zet hem dan een uurtje in de vriezer!
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *