Raffaello’s

Snackballetjes blijven toch ideaal. Behalve dat ze me wel altijd liggen aan te staren als ik de koelkast open doe, en het dan een strijd is om er niet telkens eentje te pakken 🙂 maar zolang daar balans in zit, zijn deze snackballetjes prima om op voorraad te hebben. Ze smaken een beetje zoals de good old Raffaello’s, dus zo heb ik ze ook maar genoemd 🙂

Wat heb je nodig?

  • 1 el kokosolie
  • 2 el santen
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 80 gram kokosrasp + nog 20 gram los in een bakje
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 12 hele amandelen (ik maakte 12 balletjes. Maak je meer balletjes, dan heb je meer amandelen nodig)

Hoe maak je deze balletjes?

  1. Smelt de kokosolie en meng dit met de santen.
  2. Voeg hierna het amandelmeel, vanillepoeder, de 80 gram kokosrasp en de kokosbloesemsuiker toe. Meng dit goed en zet dit een halfuurtje in de koelkast.
  3. Doe de overige kokosrasp in een schaaltje. Pak een amandel, doe hier ‘kokosdeeg’ omheen, vorm een balletje en rol door de rasp.
  4. Zet alle balletjes een uurtje in de koelkast. En hierna: aanvallen maar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *