Raceverslag: Utrecht Night Run

Afgelopen donderdag was ik weer terug in Nederland, na 2,5e week doorgebracht te hebben in Miami en omgeving πŸ™‚ Iets meer dan 24 uur later stond ik alweer aan de start van de Utrecht Night Run. De vraag was of het erg verstandig was, om aan een loopje mee te gaan doen, met een flinke jetlag. Dit bleek van te voren al wel, aangezien ik om 19u al lag te slapen op de bank πŸ˜‰ Gelukkig waren we op tijd wakker, en zijn we toch rond 20u naar Utrecht vertrokken.

Voor onze vakantie hadden we ons namelijk vol enthousiasme ingeschreven voor deze loop. Het klonk namelijk heel tof, een parcours van 8 kilometer lopen door een verlicht Utrecht Centrum. Zeker als je dit met een hele stoet mensen doet!

Aangekomen op het Domplein moesten we eerst nog even onze startnummers ophalen. Hierna kwamen we nog wat medelopers van BodyRun tegen, leuk om hen weer even te zien na onze vakantie! Na wat bijkletstijd was het tijd om onze spullen in te gaan leveren en richting het startvak te gaan.

Bij het startvak aan gekomen stonden er vrij strenge controleurs. Haal het vooral niet in je hoofd om een ander startvak in te komen πŸ˜‰ Ons startvak was nummer 4, wij gingen om 22u van start. Ik voelde me moe en had last van slaaptekort (yeah, jetlag!), dus het was niet de bedoeling om heel snel te lopen. Uiteindelijk bleek er ook geen tijdwaarneming te zijn, dus dit maakte ook niet uit.

De start ging in korte waves, waardoor je elkaar in de smalle straatjes rondom de Domtoren, niet compleet voor de voeten liep. De eerste kilometers vond ik eigenlijk maar saai; die verlichting en beloofde lichtshows waren hier in ieder geval nog niet te zien. Daarnaast was het parcours opletten geblazen: kleine stoeprandjes, paaltjes en stenen; je voeten neerzetten was soms een hele onderneming.

Vanaf kilometer 4 (hijg, hijg, puf, puf, het ging voor geen mΓ©ter) werd het parcours een stuk interessanter. Er was een pand heel tof verlicht, er stonden mensen langs de kant en we liepen richting Hoog Catherijne. Tof om via trappen nog een stukje van het vernieuwde winkelcentrum mee te krijgen! Daarna met een boog over de Steenweg en langs de grachten terug naar het Domplein, waar de finish was.

De laatste kilometers gingen moeizaam, mijn kuiten waren aan het klagen en ik was moe. Het tempo kon ik er gelukkig nog redelijk inhouden en er kon zelfs nog een kort sprintje tot de finish vanaf. Uiteindelijk finishte we in 51:14, zelf gemeten. En toen kwam voor mij even een kleine deceptie: geen medaille. Géén medaille. Ik had me voorbereid op een medaille. Ik had een medaille verdiend, na die zware 8 kilometers door Utrecht. Maar helaas, geen medaille.

Of ik de Night Run leuk vond? Ik had er, als ik eerlijk ben, meer van verwacht. Ik vond het jammer dat er de voorstelling werd gewekt dat half Utrecht een en al lichtshow ging zijn, maar we eigenlijk zelf deΒ  verlichting waren, door onze hoofdlampjes en glow sticks. Het kan zijn dat ik niet goed heb opgelet, maar ik heb maar 1 echt verlicht gebouw gezien. Daarnaast moest je na je loop ruim een halfuur in de rij staan, voordat je je spullen bij de tassenuitgifte kon halen. Vervelend, want dat is om 23u voornamelijk afkoelen geblazen…

Verder was vooral het doel om weer wat kilometers in de benen te krijgen na mijn vakantie. En om dan met 8 kilometer te beginnen, daar is niets mis mee πŸ™‚

EΓ©n reactie

  1. Wij starten om 21.00 uur, dat was wel fijn. We hebben met elkaar heel veel lol gehad maar heb geen 1 verlicht gebouw gezien. Vond het inderdaad ook beetje tegen vallen. De nightrun van Amsterdam is veel gezelliger ook met allerlei wel verlichte gebouwen, allerlei shows en de mensen langs de route staan met muziek/verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.