Raceverslag: IJsseltrail

Toevallig gisteren door IJsselstein en de prachtige natuur daar 5 meiden in het geel zien lopen? Met alle vijf ook dezelfde blauw/roze Stox sokken? Juist, daar liep ik bij! Ik liep gisteren met 4 van mijn GirlsRun11Steden teamies namelijk de IJsseltrail in IJsselstein. We zijn gestart op de 10 kilometer. Een mooie gelegenheid om de andere meiden het moois uit mijn woonomgeving te laten zien! En daarnaast was het ook erg leuk, omdat er veel teamies van BodyRun meeliepen!

De IJsseltrail werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De opbrengst gaat naar het RoPaRun team, die ook dit jaar weer aan de start zullen staan in Parijs! Helden! Bij de IJsseltrail waren zowel de 10 als de 20 kilometer te lopen. Daarnaast was er ook een 20km walk. Een leuke tocht voor iedereen dus!

Het begon voor mij al op zaterdagavond, toen teamies Mirjam en Marjolein vast kwamen slapen. In de ochtend sloten Tanja en Bonny zich bij ons groepje aan, en arriveerden ook Silvia en Emma om te supporten en foto’s te maken. Superleuk! Het was nog even stressen voor de start, want Emma had file gehad (op zondagochtend, hoe dan?) en we hadden onze leuke gele teamshirtjes pas 3 minuten voor de start! Gelukkig waren we niet van plan om vooraan te starten (in tegenstelling tot vriendlief, die eens wilde kijken of hij bij de top kon lopen).

Wij begonnen op lekker rustig tempo. Voor Bonny was het haar allereerste hardloopevent ooit, en Mirjam was net herstellende van een griepje, dus was haar energiepeil niet heel hoog. De eerste 4 kilometer waren trouwens geen trail, maar gewoon verhard. Dit zorgde ervoor dat we een rustig tempootje konden houden en energie konden sparen voor de tweede helft. Na kilometer 4 – en waterpost! – kwamen we dan op de trail terecht. Midden door het weiland, de koeienvlaaien ontwijkend, gingen we richting een mooi natuurpaadje liepen.

Onderweg natuurlijk het een en ander aan selfies gescoord. Als trailen niet om de tijd gaat, dan maken we er maar een leuke belevenis van ook toch? Daarnaast was de omgeving echt erg mooi. We konden er niet ieder moment even goed van genieten, want het was vaak echt opletten waar je je voeten neerzette. Met Marjolein aan kop hielden we een steady tempo, en was het voor iedereen goed te doen. Wel merkten we allemaal dat het vrij warm was, de lentezon begint echt al kracht te krijgen, zeker als er geen wind staat.

Langs het water liepen we de laatste kilometers weer terug naar Marnemoende, waar de finish was. Hier stonden zowel Bjorn als Emma met camera’s op ons te wachten. We zijn met z’n vijven naar de finish gegaan en gefinished! Superleuk om dit zo met elkaar te doen! Daarna nog wat leuke foto’s met elkaar gescoord, nog wat BodyRun teamies gesproken en geknuffeld en genoten van onze belevenis! Mocht je het trouwens leuk vinden om mijn Elstedengroep te volgen? Volg ons dan opΒ Instagram

En jaa… Vooraan starten heeft voor Bjorn goed aangepakt, hij is 3e geworden op de 10 kilometer. Trotse girlfriend hier!

EΓ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.