Quinoa pap

Variëren met ontbijtjes is niet mijn beste eigenschap. Meestal pak ik een schaaltje kwark, doe hier wat fruit, noten, granola of honing bij en eet dit lekker op. En dat is jammer, want ik vind het juist zo leuk om te variëren en andere dingen te eten. Ik gun mezelf de tijd gewoon niet altijd. Gelukkig heb ik mezelf eens streng toegesproken en deze quinoa pap gemaakt, want dit wilde ik eigenlijk niet missen! Handig om te weten: je maakt dit ’s avonds; zet dit in de koelkast en de volgende ochtend kan je direct ontbijten. Superhandig!

Wat heb je nodig?

  • 50 gram quinoa
  • 150 ml melk
  • 1 el dadelstroop (honing kan ook hoor)
  • 1 el cacao
  • kokosrasp

Hoe maak je deze pap?

  1. Kook de quinoa, volgens de beschrijving op de verpakking. Giet het water af.
  2. Doe de melk bij de quinoa en breng dit aan de kook. Als het kookt, voeg je de dadelstroop en de cacao toe. Roer dit goed door. Laat op laag vuur wat indikken.
  3. Doe de quinoapap in een kommetje, laat afkoelen en zet hierna in de koelkast.
  4. Bestrooi voordat je het gaat eten met kokosrasp. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *