Pumpkin spiced granola

Mijn vriend lievelingsontbijtje is al tijden skyr met granola, fruit en honing. Waar ik graag nog wat varieer in de ochtend, is het bij hem gewoon vaste prik. Die granola, die sta ik altijd te maken. Vaak volgens vast recept, maar soms wil ik nog wel eens varieren, en heeft vriendlief toch nog iets afwisseling in zijn ontbijtjes 😉 De laatste keer maakte ik pumpkin spiced granola, lekker nu de herfst weer vol aanwezig is 🙂

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram havermout
  • 50 gram pitten en zaden
  • 60 gram noten
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 25 gram honing
  • 4 tl pumpkin spice kruiden, OF:
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1/2 tl piment
  • snufje nootmuskaat
  • Flinke hand rozijnen

Hoe maak je deze granola?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  2. Smelt de kokosolie en meng deze met de honing en de kruiden.
  3. Hak de noten fijn en doe deze met de pitten, zaden, havermout en havervlokken in een beslagkom en roer hier het kokosoliemengsel doorheen.
  4. Verdeel de granola over de bakplaat en bak dit 15 à 20 minuutjes. Schep het na 10 minuutjes even om en kijk na 15 minuutjes hoe het ervoor staat. De laatste minuten wil de granola soms erg snel van bruin naar té bruin gaan 😉
  5. Laat de granola afkoelen, doe de rozijnen er door en bewaar in een weckpot of luchtdichte trommel!
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.