Project Fit Mama #9

En weer een nieuw weekoverzichtje! Over een kleine 17 weken hopen we onze kleine man te verwelkomen, en tot dan probeer ik goed voor mezelf en die kleine te zorgen 🙂 Hoe? Ik neem jullie mee in mijn ‘Project Fit Mama’, voor een klein inkijkje in mijn week 🙂 Ik had een erg volle en drukke week; en dan was het ook nog eens behoorlijk warm! 

Maandag – Was een flink warme dag, die ik met mijn vriend, mijn zusje en mijn nichtje doorbracht in de dierentuin. Er was gelukkig veel beschutting en schaduw, maar alsnog werd het ’s middags wel erg heftig. Gelukkig was het met veel drinken en een lekker waterijsje uit te houden, maar ik merkte in de avond wel dat ik toch erg moe was van de hitte!

Dinsdag – Werd het er absoluut niet beter op qua temperatuur. Gelukkig had ik die dag vrij. In de ochtend maakte ik een wandeling en deed ik wat boodschappen. Ik kocht onder andere een afwasteiltje, die ik de rest van de dag fijn als voetenbadje heb gebruikt. Heerlijk. Ik heb in de middag mezelf in een donkere woonkamer opgesloten, met mijn voetenbadje, mijn watertap en Netflix. Het was gewoon echt te warm om wat anders te doen. In de avond ben ik nog even naar de hardloopbaan geweest, waar ik de hardlopers heb verblijd met een lekker ijsje (of 2!) na hun training. Die hadden ze wel verdiend!

Woensdag – Had ik echt een totale offday. Ik had wat sportieve plannen, maar er is echt niets van terecht gekomen. In de ochtend had ik een afspraak bij de fysio, waar ik wandelend heen ging. Onderweg merkte ik pas hoe moe ik was; hoeveel energie de warmte van dinsdag me gekost had. Ik besloot de rest van de dag wat te rommelen in huis, maar het daar ook lekker bij te laten. De belly en ik hadden rust verdiend!

Donderdag – Moest ik weer aan het werk; ik ging op mijn fiets richting mijn vroege dienst. Ik moest helaas mijn fiets nog even bij de fietsenmaker droppen, want er bleken 2 spaken kapot te zijn. Gelukkig waren deze weer gerepareerd voordat ik naar huis ging. Ik heb in de avond lekker nog een wandeling gemaakt en een ijsje gescoord 😉 Dat hoort, bij wandelingen in dit warme weer 🙂

Vrijdag – Begon ik de dag met Bolle Buiken Training en daarna werd ik verblijd door een pakketje van Brooks, met daarin nieuwe hardloopschoenen! Ik kreeg de Brooks Adrenaline GTS 19. Op de vorige variant van deze schoen liep ik mijn marathon in Berlijn, dus jullie kunnen je vast wel indenken dat ik erg enthousiast was over deze post! Het motiveerde me direct om in het weekend een kort hardlooprondje in te plannen, ook al had ik al 2,5e week niet meer gelopen! Na nog wat klusjes in huis, had ik een vrij rustige late dienst, waar ik zelfs wat eerder weg kon. Dat was best fijn!

Zaterdag – Was het tijd om mijn nieuwe zwangerschapszwempak eens uit te gaan testen. Deze lag al een week of 3, met een hoop goede voornemens, in de kast 😉 Het punt is alleen dat ik zwemmen nogal saai vind…. Ik zie gewoon de lol van baantjes zwemmen niet zo in. Maar goed, ik ging vol goede moed naar het zwembad, waar ik het eigenlijk erg lekker vond om te zwemmen! Ik maakte bijna een uurtje vol en merkte toen ik het zwembad uit ging, pas hoe licht mijn lichaam had gevoeld in het water. Mijn goede voornemen is om dit wekelijks te gaan herhalen! Na mijn uurtje zwemmen, gingen we richting mijn schoonzusje en zwager, omdat we een barbecuefeestje hadden, omdat mijn schoonzusje 30 jaar was geworden! Het was een warme dag, waardoor ik in de avond echt gesloopt was. Hitte is niet superleuk als je zwanger bent 😉

Zondag – Was het tijd om mijn nieuwe Brooks uit te gaan testen! Ik had geen idee hoe mijn lichaam hardlopen zou vinden, aangezien ik al bijna 3 weken niet hardgelopen had. Ik besloot het heel rustig aan te pakken; 5 minuutjes inwandelen, 15 setjes van 1 minuut hardlopen afwisselen met 1 minuut wandelen, en dan weer 5 minuten uitwandelen. De minuutjes gingen verrassend goed, dus wie weet waag ik me binnenkort nog even aan ‘twee minuten’ achter elkaar 😉 Na een warm rondje, ging ik snel douchen, want ik had met Dagmar afgesproken! We hebben er een gezellige dag van gemaakt; lekker geluncht op een terras; geshopt; hapje gegeten en toen nog een filmpje gepakt! Topdag en een prima einde van m’n weekend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.