Project Fit Mama #7

En weer een nieuw weekoverzichtje! Over een kleine 21 weken hopen we onze kleine man te verwelkomen, en tot dan probeer ik goed voor mezelf en die kleine te zorgen 🙂 Hoe? Ik neem jullie mee in mijn ‘Project Fit Mama’, voor een klein inkijkje in mijn week 🙂 Het was een week die een beetje op en neer ging, voornamelijk qua energie!

Maandag: Had ik vrij, wat een prima begin van de week was. Ik begon mijn dag vol energie, waardoor ik veel in huis ging doen. Dit was niet de allerbeste zet; ik was om 17u zo moe, dat ik besloot om niet te gaan sporten 🙂 Ik had in de avond ook nog een verjaardag, dus het was slimmer om mijn energie daarvoor te gebruiken. Typisch gevalletje van energie niet goed verdeeld en mijn eigen grenzen niet goed bewaakt…

Dinsdag: Maakte ik deze fout gelukkig niet, en verdeelde ik mijn energie een stuk beter. Overdag deed ik het een en ander in huis, maar pakte ik ook wat rustmomentjes, waardoor ik in de avond lekker kon gaan hardlopen 🙂 Ik had een training van 6 kilometer gepland, die heerlijk ging. Ik moest alleen plassen onderweg, gelukkig mocht dit even bij de snackbar. Ik eindigde op de hardloopbaan, waar mijn vriend aan het trainen was. Ik kletste even met wat hardloopmaatjes en liep toen met Bjorn samen naar huis – waardoor ik in totaal op 7.5km uitkwam! Heerlijk!

Woensdag – Ging ik lekker op mijn fiets naar het werk – ik genoot van een heerlijk zonnetje! Ik had een training, waar ik gezellig met een collega zat. Gelukkig was het een interessante training, waardoor de tijd vrij vlot ging. Ik de avond maakte ik voor mezelf lekkere wraps met krokante kip en salade en daarna had ik nog een verjaardag. Het was een drukke week qua verjaardagen ja 😉

Donderdag – Zijn Bjorn en ik verder gegaan aan de kamer voor de kleine man. Supertof om te zien hoe zijn kamertje steeds meer vorm krijgt. Ik kan het ook niet laten om er elke dag even binnen te stappen en rond te kijken 🙂 Na een ochtendje klussen heb ik even gerelaxed, omdat ik in de middag nog een late dienst had op mijn werk. Door Hemelvaartsdag was dit niet de meest drukke dienst, maar ik ben vrij productief geweest. Zo maakte ik 5 pakketten die je op bovenstaande foto kan zien 🙂 Kleine uitleg hierbij: Ik werk op een Kamertrainingscentrum, waar jongvolwassen meiden met een rugzakje leren om zelfstandig(er) te worden. Het pakket wat je ziet, is een startpakket, met handige benodigdheden 🙂 Zie het als een welkomscadeautje. Het leuke aan rustigere diensten is, dat er meer tijd is om meiden 1 – op – 1 aandacht te geven, waardoor ik tijd had om met een van m’n clienten naar de beste ijszaak van Utrecht (Roberto!) te wandelen en lekker een ijsje te halen! Nice 🙂

Vrijdag: Zou ik eigenlijk naar het ziekenhuis moeten, voor een ingreep in mijn mond. Door omstandigheden kon deze niet goed worden uitgevoerd, waardoor de afspraak verplaatst werd. Ik had dus opeens een vrije dag, die ik pijnvrij kon doorbrengen. Dat is best gek, als je dit niet gepland hebt 😉 Mijn vriend had ook vrij, dus we gingen lekker verder in de babykamer en we deden boodschappen voor de barbecue die we zaterdag gepland hadden. We sloten de dag af met een rustige wandeling!

Zaterdag: Begon ik de dag met een ruuuustig rondje, want het was warm! Na 3,5e kilometer vond ik het wel mooi geweest – deed ik bij de supermarkt nog wat laatste barbecue inkopen en ging ik die thuis lekker voorbereiden. In de middag kwamen mijn schoonouders, zwager en schoonzusje op visite, wat erg gezellig was. Prima weer voor een lekkere barbecue, een rondje wandelen om de plas en daarna een ijsje als toetje!

Zondag – Wilde ik, eigenwijs als ik ben, toch nog even gaan hardlopen. Wat niet het beste idee van de wereld was, want ik trok de temperatuur echt voor geen meter 😉 Na een halfuurtje afwisselend hardlopen en wandelen, besloot ik dat ik het tweede halfuur lekker alleen ging wandelen. Dat was intensief genoeg! Zo maakte ik iets minder kilometers dan gepland, maar kwam ik toch voldaan thuis 🙂 Na een rustige loungesessie in de schaduw, hadden we in de middag verjaardag #3 van deze week. In de avond deed ik verder weinig boeiends, omdat ik erg moe was van de hitte die dag…

Eén reactie

 1. Petra,
  Wat hou jij dat allemaal nog lang vol dat hardlopen met een kleine uk in je buik.
  Zelf heb ik het hardlopen tijdens de zwangerschap (tweeling) maar een kleine 10 weken vol gehouden.
  Door inderdaad veel te wandelen was de conditie voor het hardlopen na de bevalling best snel weer op het oude niveau, net als het gewicht.
  Zolang jij je goed voel lekker blijven doorgaan toch!!
  Groet, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.