Project Fit Mama #5

En weer een nieuw weekoverzichtje! Over een kleine 23 weken hopen we onze kleine man te verwelkomen, en tot dan probeer ik goed voor mezelf en die kleine te zorgen 🙂 Hoe? Ik neem jullie mee in mijn ‘Project Fit Mama’, voor een klein inkijkje in mijn week 🙂 Misschien niet mijn meest sportieve week, maar ik sloot hem wél af met de Marikenloop! 🙂

Maandag – Had ik lekker vrij. In de ochtend deed ik een en ander in huis. In de middag ging ik met mijn collega bij een andere zwangere collega langs in Breda! We besloten lekker wat zonnestralen te pakken in de stad (en we shopten nog wat baby dingen haha) en we eindigden met een heerlijk taartje op het terras! Ik had een blondie-taartje met chocoladevulling, whoa, die was erg lekker! Toen ik thuiskwam had vriendlief al gekookt (hoe heerlijk is dat?) en in de avond wandelden we samen nog een rondje!

Dinsdag – Mocht ik weer aan de slag en had ik een vroege dienst. Lekker op mijn fiets op en neer naar Utrecht geweest en een prima dienst gedraaid. In de avond had ik voor het eerst Centering Pregancy groep, vanuit mijn verloskundigen praktijk. Leuk om de andere meiden te leren kennen. Bij de medische check was alles goed: het hartje van de kleine groeit goed en mijn gewicht was in 5 weken hetzelfde gebleven. Misschien zijn mijn zorgen over dik worden, dan toch wat onterecht 😉

Woensdag – Had ik een vrije dag, die vol zat met afspraken! Ik begon in de ochtend met Bolle Buiken Training: lekker weer even een uurtje gesport! In de middag had ik een afspraak bij de bekkenbodemfysio, waar blijkt dat ik m’n bekkenbodem teveel aanspan. Aangezien dit lastig kan zijn met de bevalling (ontspannen is the key 😉 ) heb ik nog wat vervolgafspraken staan, om hiermee aan de slag te gaan. In de avond kwam vriendin Christine eten en daarna gingen we samen naar de bioscoop! Lekker meidenavondje bij Singel 39 🙂

Donderdag – Was ik moeeeee, maar had ik een vroege dienst, dus was er weinig ruimte om aan m’n vermoeidheid toe te geven 😉 Voor de rest was m’n dag eigenlijk niet heel boeiend hahaha, dus ik heb er weinig over te vertellen!

Vrijdag – Had ik weer een vroege dienst – waar ik me eerst 2 uur lang heb zitten frustreren over het systeem wat maar niet wilde meewerken. Zucht. Toen het systeem het eindelijk deed, had ik gelukkig nog wel een goede dienst. Na de overdracht had ik lekker weekend. Op de fiets naar huis, even een hapje eten koken en de dag vroeg afgesloten; ik lag namelijk om 21.15u al in bed 😉

Zaterdag – Zijn we begonnen met een lekker wandeling in het IJsselsteinse Bos. Dat klinkt trouwens leuker dan het is, want zoveel stelt dit bos eigenlijk niet voor haha! In de middag gingen we wat shopping cardio doen, waar we onder andere de dreumesvariant van Happy Socks tegenkwamen! Aangezien dit exact dezelfde sokken als die van vriendlief waren, gingen die natuurlijk mee naar huis! We wandelden na het avondeten nog even een rondje om de plas en zijn toen voor de tv geploft om Duncan aan te moedigen. En zowaar lukte het me om op te blijven tot 01.30u. Of dat slim was, dat was punt 2 😉

Zondag – Moest ik er alweer vroeg uit, want de Marikenloop stond op het programma! Dus met iets minder uurtjes slaap dan normaal, stond ik mijn spullen in te pakken. Gelukkig voelde ik me verder fit en ik zou samen gaan lopen met Christine, dus die 5 kilometer zou ik wel gaan halen. Het was wat druk in Nijmegen, waardoor we iets later dan gepland arriveerden, en we direct door konden lopen naar ons startvak. De start ging wat langzaam – we kwamen Susan Krumins al tegen toen wij pas bij 500m waren en zij alweer bijna finishte, maar toen we eenmaal liepen, ging het prima. Ik merkte wel dat het niet meer zo soepeltjes ging als een maandje geleden bij De Halve van de Haar, maar het lukte wel om op m’n ademhaling te blijven letten en een stabiel tempo te kunnen lopen. Af en toe vroeg ik Christine of het ieeetsje langzamer kon, maar al met al liepen we goed. Ondanks onze eindsprint net niet onder de 34 minuten gelopen, maar desondanks hartstikke tevreden! De medaille weer in the pocket! Dit hebben we gevierd met een heerlijke frozen yoghurt met aardbeien en daarna zijn we richting huis gegaan! Tevreden en voldaan 🙂 Op naar de IJsselsteinloop over 3 weekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.