Project Fit Mama #2

En weer een nieuw weekoverzichtje! Over een kleine 26 weken hopen we een kleine uk in ons midden te verwelkomen, en tot dan probeer ik goed voor mezelf en die kleine te zorgen πŸ™‚ Hoe? Ik neem jullie mee in mijn ‘Project Fit Mama’, voor een klein inkijkje in mijn week πŸ™‚

Maandag –Β Tweede paasdag! En dat betekende voor mij dat ik mee zou doen aan de Halve van de Haar. Ik had 2 tickets gewonnen voor een afstand naar keuze; Bjorn ging de 10km lopen en ik deed mee aan de 5km. Ik had besloten dat dat wel ver genoeg was. Ik was benieuwd of het zou lukken om de 5km te doen zonder wandelpauzes, en dat was ook het doel waarmee ik weg ging. Dat het onwijs lekker weer was en de zon fel scheen, zou misschien niet meteen in mijn voordeel werken. Ik besloot wat vooraan in het startvak te starten, zodat ik wat speling had, en misschien niet als laatste zou finishen πŸ˜‰ Ik ging uiteraard iets te snel weg, dat ken ik van mezelf. Ik liet het tempo zakken en haalde kilometer 2; ik stopte heel even bij de waterpost voor een beker water voor mezelf en een beker water om over mijn hoofd heen te gieten en ik ging hardlopend weer verder. En: ik verbaasde mezelf… kilometer 3 ging voorbij en ik bleef hardlopen, kilometer 4 ging voorbij en ik ging hardlopend de kasteeltuin door… en toen was het nog eventjes doorzetten tot kilometer 5! Ik verbaasde mezelf compleet, door net onder de 33 minuten te finishen! Compleet stuiterend en vol adrenaline heb ik de rest van de dag beleefd! Wat was het lopen leuk, wat ging het nog goed. DIt voelde echt 10x beter dan een PR lopen πŸ™‚

Dinsdag – Moest ik qua vermoeidheid de dag van gisteren wel een beeeetje bekopen. Ik had een vroege dienst, waar ik deed wat ik moest doen, maar er verder niet veel uit mijn handen kwam. De avond bracht ik door voor de TV. Prima hersteldagje haha!

Woensdag –Β Kwam dit onwijs toffe pakketje van Brooks binnen, met de nieuwe Broosk Transcend; waarmee je loopt alsof je op kussentjes loopt πŸ™‚ Ideaal! Ik ging in de ochtend naar een lesje Bolle Buiken Training, waar ik weer lekker getraind hebt! Na een snelle herstel smoothie thuis, moest ik door naar de opticien, voor mijn lenzencontrole. Alles was goed, dus ik mocht weer dor naar huis! πŸ™‚ Omdat ik moe was van mijn uurtje trainen, deed ik de rest van de dag rustig aan!

Donderdag –Β Had ik een late dienst. Late diensten vind ik vrij pittig momenteel, dus heb ik overdag wat in huis gerommeld, maar verder niet heel veel gedaan, zodat ik voldoende energie zou hebben voor mijn late dienst. De late dienst ging goed; al vind ik werken tot 23u zwaar. Zo tegen 21u zat ik aardig in te zakken haha. Ook is het vrij funest dat ik laat in mijn bed lig, waardoor ik net iets te weinig slaapuurtjes maak…

Vrijdag –Β Omdat ik maar krap 7 uurtjes geslapen had na mijn late dienst, besloot ik de ochtend te starten met een kort hardlooprondje. Ik deed 5 setjes van 5min hardlopen met 1min rust. Dit ging lekker en ik maakte 4 kilometer vol! Prima. Hierna ging ik door naar de KNO-arts. In januari is er een cyste in mijn mond verwijderd, maar helaas is deze afgelopen maand weer terug gekomen. Enorm balen, zeker omdat ik er last van heb. Eind volgende maand moet ik terugkomen, dan gaat de cyste weer verwijderd worden. Nu niet onder narcose (ivm mijn zwangerschap), maar onder plaatselijke verdoving. Ik kan niet zeggen dat ik er echt naar uit kijk haha!

Zaterdag –Β Koningsdag! Niet dat wij er iets van meegekregen hebben, maar goed πŸ˜‰ Wij gingen namelijk naar de babywinkel, waar we lekker hebben ingeslagen voor onze kleine uk! Er waren erg mooie aanbiedingen, dus die konden we niet laten liggen! πŸ™‚ In de avond zijn we naar de bios geweest, omdat ik Dumbo nog erg graag wilde zien! Leuk dagje gehd dus!

ZondagΒ – Begon ik met mijn variant van een duurloop; 12 setjes van 4min hardlopen met 1min rust. Op die manier maakte ik relatief rustig een uurtje vol. En dat is ook momenteel wel voldoende. Ik merk tijdens en na het hardlopen wat bandenpijn, dus dat even in de gaten houden. Anders is het beter om wat kortere of andere trainingen te gaan doen. Al ben ik er stiekem nog niet echt aan toe om mijn schoenen in de kast op te bergen. Even aankijken dus πŸ™‚ Na het hardlopen ben ik lekker op de bank geploft om de London Marathon te kijken en in de avond draaide ik een late dienst, die lekkerder ging dan de dienst van donderdag. Zal m’n energie dan langzamerhand weer aan het terugkeren zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.