Project ‘Fit Mama’ #1

Zo, een nieuwe rubriek: Project Fit Mama! Mocht je mijn blog van eergisteren niet meegekregen hebben (en dat kan prima; het is ook veel te lekker weer om de Paasdagen met je telefoon in je handen door te brengen!) – er is een kleine hardloper onderweg! Eind oktober verwachten mijn vriend en ik ons eerste kindje; en in deze rubriek ga ik jullie meenemen in mijn zwangere leven: inclusief hormonale schommelingen, vermoeidheid, sportactiviteiten en cravings πŸ˜‰

Maandag:Β Had ik vrij, wat erg fijn was. Ik had zondagavond namelijk een late dienst, tot 23u, en die zijn momenteel erg pittig! Ik werd na een iets te korte nacht vroeg wakker, en besloot die dag, waar mogelijk, rustig aan te gaan doen. In de ochtend hadden mijn vriend en ik een rondleiding bij een kinderdagverblijf gepland staan. Omdat er op sommige plekken lange wachtlijsten zijn, is het slim om hier op tijd bij te zijn! Het was een leuke rondleiding, en we hebben het idee dat dit kinderdagverblijf goed past bij wat wij willen, dus de kans is zeker aanwezig dat wij ons kindje hier gaan inschrijven. In de middag deed ik nog even een powernapje, zodat ik in de avond in ieder geval weer gezellig was πŸ™‚

Dinsdag:Β Had ik een vroege dienst, waar ik lekker op mijn fiets heen ging. 13km heen en 13km terug is een lekker stukje om te fietsen, en het draagt zeker bij aan het behoud van mijn conditie. Of wat daar van over is, in ieder geval πŸ˜‰ In de middag zou ik boodschappen doen; en er gebeurde iets waar ik de laatste weken vaker last van heb: ik had geen flauw idee waar ik zin in had. Ik heb 3 rondjes inspiratieloos door de supermarkt gelopen, voordat ik een keer een idee kreeg wat we konden eten. Het moest in ieder geval wat koolhydraten bevatten, want mijn vriend zou die avond een 5km wedstrijd lopen en ik zou gaan supporten. Normaal had ik zelf ook graag meegedaan, maar het was hier niet slim. Het supporten was trouwens leuk. Vriendlief liep een PR op de 5km en scherpte zijn toptijd aan tot 18:35! Trots!

Woensdag:Β Begon ik de dag met Bolle Buiken Training. Ik trainde lekker een uurtje met 2 andere zwangere vrouwen en heb mijn lichaam goed aan het werk gezet. Toen ik op mijn fiets wilde stappen, kreeg ik net een mailtje binnen: de uitslag van het NIPT onderzoek was binnen. Er is niets gevonden in deze screening van de baby, dus dat was erg goed nieuws. Ik besloot om dit te vieren: ik moest toch nog boodschappen doen en ik wist zeker dat de visboer bij het winkelcentrum zou staan. Ik had al anderhalve week zin in kibbeling, dus ‘lekker sporten + positieve uitslag = lunchen met kibbeling’ πŸ™‚ Tot mijn grote verbazing stond er geen visboer, maar een kaasboer bij het winkelcentrum. Dat was even slikken. Ik besloot dan maar een lekker broodje te halen, en ging naar huis. In de middag moest ik nog even naar het centrum en fietste toen langs het winkelcentrum. En wat zag ik: de visboer! Nee! Ik kon wel huilen (hormonen!). Maar goed, ik doorgefietst en het erbij gelaten. Ik deed nog een powernap van anderhalf uur in de middag (moeee) en deed toen Bjorn thuis kwam, mijn beklag tegen hem over mijn dag. Vervolgens heb ik, heel hormonaal, bijna gehuild om de gemiste kibbeling, waarna Bjorn op zijn fiets is gestapt en kibbeling heeft gehaald: onverwacht lekker avondeten hahaha! Lang leve de hormonen en de cravings!

Donderdag:Β Had ik een onwijs volle vroege dienst, waar ik weer op mijn fiets heen ging. Ik had wat afspraken staan die dag, dus fietste van hot naar her. Ergens onderweg ging het mis; mijn jas belandde vanaf mijn stuur in mijn wiel toen ik moest uitwijken voor een vrachtwagen, en op die manier is er iets gebeurd met mijn ventiel, waardoor hij niet goed meer werkt. Stond ik daar met een platte band in hartje Utrecht. Great. Ik ben maar naar mijn werkplek gewandeld en heb me uiteindelijk laten ophalen door mijn vriend. Gelukkig ben ik heel gebleven; das het belangrijkste!

Vrijdag:Β Was de eerste dag van mijn laaange weekend, en die startte ik met een rondje hardlopen. Ik deed totaal 5km; opgebouwd uit 5x 800m joggen en 200m wandelen als rust. Prima voor de afwisseling. Mijn hartslag is als ik ga joggen momenteel erg hoog, dus even wandelen om die weer te laten zakken, is alleen maar fijn. Na mijn rondje heb ik het een en ander in huis gedaan en mijn zusje opgehaald, die gezellig een nachtje kwam logeren. We brachten onze avond door op de bank, met The Voice Kids en versgebakken brownies. Er zijn slechtere dagen wat mij betreft πŸ™‚

Zaterdag: Heb ik eerst mijn zusje weer even afgeleverd bij mijn ouders en toen zijn Bjorn en ik aan een flinke shoptrip begonnen om de tuin op te knappen. Nadat de hovenier 2 weken geleden alles bestraat had; was het nog een wat kale bedoeling. Stukje bij beetje wordt het al leuker, maar het kon nog wel wat kleur en aankleding gebruiken. Het duurde allemaal wat langer dan gepland, omdat we naar meerdere winkels moesten, maar we deden leuke aankopen, dus dat was het zeker waard. In de avond hebben we lekker een serie gekeken op Netflix πŸ™‚

Zondag:Β Begon ik de dag met een klein stukje hardlopen. Rustig aan, want ik deed gisteren mee aan de 5km bij de Halve van de Haar, en het hardlopen moest me niet teveel energie kosten… Ik besloot een relatief rustig rondje te doen van 10x 2 min joggen en 1 min wandelen als rustpauze, wat verrassend lekker en makkelijk ging. Daarna heb ik verse scones staan bakken, voor de gezellige high tea die we in de middag hadden! We sloten de dag af met nog een korte wandeling πŸ™‚

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.