Pregnancy update: ik ben met verlof!

Mijn laatste pregnancy update is alweer eventjes geleden; die schreef ik namelijk aan de start van mijn derde trimester, en – heerlijk cliché – de tijd lijkt wel te vliegen, want inmiddels ben ik alweer met zwangerschapsverlof! Na een paar vrije dagen is sinds gisteren mijn verlof officieel begonnen, en kan ik lekker thuis alles in orde gaan maken voor de komst van de kleine man. En tussendoor natuurlijk voldoende rust pakken, want dat schijnt erg belangrijk te zijn 😉

De laatste werkweken vond ik behoorlijk pittig; zeker late diensten vielen erg zwaar, omdat ik ’s avonds het liefst om 22u in mijn bed lig tegenwoordig. Werken tot 23u is dan geen pretje, en ik moest dan ook vaak de dag daarna wat rustiger aan doen. Gelukkig had ik in de laatste weken niet al te veel late diensten meer, dus was het goed te doen. Mijn laatste werkdag was vorige week dinsdag – ik had mijn echte werk maandag al afgerond en overgedragen, dus kon ik dinsdag de tijd nemen om afscheid te nemen van m’n clienten en m’n collega’s. Wel gek om daarna de deur achter je dicht te trekken en te weten dat je hier een halfjaar niet meer komen gaat!

Mijn buik groeit inmiddels hard, maar bij de laatste echo bleek ook wel dat de kleine man geen ‘echt kleine man’ is; en dat hij duidelijk de bouw van zijn papa heeft. Waar ik heel blij om ben; want Bjorn heeft een wat prettigere bouw dan ik. Of het een kleine hardloper wordt, dat is natuurlijk niet te voorspellen, maar hij heeft in ieder geval de lange hardlopersbenen van Bjorn meegekregen; want die lopen qua groei 2,5e week voor op schema 😉 Dat verklaart mogelijk wel al die heerlijke trappen in mijn ribben – die lange benen moeten toch ergens heen! Verder is de baby inmiddels al mooi met zijn hoofdje naar beneden ingedaald, dus is het nu nog een kwestie van een paar weekjes doorgroeien 🙂

Afgelopen weekend zijn we nog even samen een weekendje weg geweest. Lekker genoten van het mooie landschap en het lekkere eten in Zuid-Limburg! Ook nog even geshopt; en toen we de Nijntje winkel zagen, moesten we die natuurlijk nog even plunderen (oeps!). Verder hebben we veel gewandeld, wat gelukkig nog prima ging! Al vond ik de heuveltjes opklimmen wel wat zwaarder dan normaal, maar hey, dat is denk ik ook niet zo gek!

Qua sport ben ik nog steeds wel lekker bezig. Op maandagavond ga ik vaak zwangerschapszwemmen, verder probeer ik 1x per week een les Bolle Buiken Training mee te pakken en daarnaast fiets en wandel ik veel. Ik hoop dit de komende weken nog lekker vol te blijven houden; dan kan ik fit mijn bevalling in, en dat schijnt qua bevalling én qua herstel erg prettig te zijn!

Wat mij betreft mag die bevalling nu ook wel komen. Ik ben er klaar voor en heb er ook wel zin in eigenlijk. Dat klinkt wat gek misschien; maar ik sta er redelijk nuchter in: alles wat ik regelen kan, is geregeld en voor de rest ga ik het gewoon beleven. En… daarna eindelijk ons kleine mannetje kunnen vasthouden en knuffelen! Ik kan niet wachten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.