Pregnancy update: Hallo trimester 3!

Wow, best bizar hoe snel mijn zwangerschap gaat; inmiddels ben ik alweer begonnen aan de 29e week! Langzamerhand begint het aftellen, zeker nu trimester 3 officieel van start is. De meningen over wanneer het 3e trimester precies begint, zijn nogal wisselend, maar in elke telling is-ie nu in ieder geval begonnen. Dus hey, weer tijd voor een kleine update, want die deed ik voor het laatst toen we halverwege waren.

Het verschil tussen halfway en trimester 3 is wat mij betreft goed te merken. Ik merk dat ik mijn energie weer wat beter moet gaan verdelen; dat ik soms toch wel wat sneller moe ben en dat dingen gewoon meer energie kosten. Dat is ook niet gek, met een snel groeiende baby in je buik; dit vraagt nou eenmaal een hoop energie! Energie die de kleine man voor 10 lijkt te hebben, want het is een erg actieve baby. Al snel na de 20 weken echo was Bjorn in staat om de eerste bewegingen te voelen, en inmiddels vind ik het gek als ik de baby een paar uurtjes niet heb gevoeld. Af en toe geeft hij een hele show en gaat mijn buik alle kanten op! Superleuk om mee te maken, al vrees ik voor mijn ribben als de kleine man nog ietsje groter en sterker gaat zijn 😉

Met hardlopen ben ik uiteindelijk nog vrij onverwacht gestopt. Na de IJsselsteinloop had ik even geen zin meer om te hardlopen; maar toen Brooks mij nieuwe schoenen stuurde, kreeg ik weer energie en deed ik nog wat rustige rondjes, die verrassend goed gingen. In week 26 gaf mijn fysio echter aan dat ze twijfelde of mijn ‘bandenpijn’ echte bandenpijn was, of dat dit toch vanuit mijn bekken kwam. Om erger te voorkomen, raadde ze mij aan om nu echt te stoppen met hardlopen. Ik vond dit best even jammer, maar heb er inmiddels ook wel rust in gevonden. Al mis ik die lange duurlopen echt enorm. Mijn tijd komt wel weer. Ik vermaak me nu voornamelijk met wandelen, fietsen en zwemmen. Prima opties 🙂

Verder zijn we natuurlijk lekker druk met shoppen en het kamertje van de kleine man in orde maken! We hebben al veel in huis en ik kan echt niet wachten om al die kleine kleertjes te gaan wassen, maar dit mag ik van mezelf pas doen, als m’n verlof begonnen is. Dit is over 5,5e week, dus ik kan echt gaan aftellen, wat ik ook wel lekker vind. Ik kijk hier wel naar uit. Verder heb ik nog weinig last van echte nesteldrang; helaas voor Bjorn, want hij kijkt enorm uit naar het moment dat ik als een malle ga schoonmaken 😉 Laten we het zo zeggen: schoonmaken is niet mijn grootste hobby en Bjorn is netter aangelegd dan ik 😉 Maar hey, we hebben nog ruim 11 weken te gaan, dus wie weet komt de nesteldrang nog. Verder zijn we wel goed op schema; de intake met de kraamzorg staat gepland; het kraampakket is binnen; we hebben een leuke gastouder voor de kleine man gevonden; de proefdruk voor het geboortekaartje is gemaakt en er ligt een opzet voor een bevalplan…

Had ik in week 20 nog geen écht duidelijke buik, inmiddels is er geen ontkomen meer aan. Geen twijfels meer of ik een ‘twee hamburgers teveel’ buikje heb, of dat het een echte pregnancy belly is! En ik ben er maar wat trots op! De angst voor het dik worden was misschien vooraf helemaal niet gek, maar nu blijkt dat het allemaal goed te doen is. Tot ergens in de 5e maand kreeg ik mijn oude spijkerbroeken ook nog gewoon dicht. Dit heb ik inmiddels al even niet meer getest, maar aangezien er inmiddels 10cm extra buik bij zit, gok ik niet dat het nog lukken gaat 😉 Qua gewicht gaat het ook goed, 2 weken geleden had ik een weegmoment (ik probeer dit netjes iedere 4 weken te doen en niet vaker) en toen was ik 7 kilo aangekomen. Dat in 6 maanden; wat maakt dat ik daar echt wel tevreden over ben!

Ik hoop dat augustus qua weer iets vriendelijker gaat zijn dan juli, want de warmte heb ik wel als behoorlijk pittig en heftig ervaren. Dat was het uiteraard voor iedereen, maar met een extra kacheltje in je buik, is het geen pretje 😉 Voor de rest mag mijn zwangerschap lekker doorgaan zoals het nu gaat, en dan post ik zo rond mijn verlof nog een nieuwe update!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.