Popcorn pindakaas bites

Toen ik in maart naar Miami ging, scoorde ik op het vliegveld popcorn repen. Heerlijk! En ik bedacht me, dat ik zelf ook zoiets wilde maken. Het duurde alleen even voordat ik ermee aan de slag ging. En voordat ik het wist, waren het geen repen, maar bites. En kwam er ook nog eens pindakaas en chocolade bij kijken…Β Oh my…

Wat heb je nodig?

 • 60 gram popcorn
 • 85 gram pindakaas
 • 4 dadels
 • 15 gram kokosolie
 • 2 el amandelmelk
 • 100 gr pure chocolade

Hoe maak je deze bites?

 1. Ontpit de dadels en week deze 15 minuutjes. Smelt de kokosolie.
 2. Doe de dadels met de gesmolten kokosolie, pindakaaas en amandelmelk in de keukenmachine en maal dit fijn, tot je een creme achtige laag hebt. Kneed hier voorzichtig de popcorn doorheen en verdeel dit over 10 cupcakevormpjes.
 3. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel dit over de popcorndadellaag.
 4. Zet in de koelkast en bewaar ze hier
 5. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per bite:
157 kCal
Eiwit: 3 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 10 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.