Popcorn kokos pindakaas granola

Yes, een mond vol. Maar goed, korter kon ik de naam gewoon niet maken. Het is wat het is. Granola met pindakaas, popcorn en lekker wat kokos. Een ideale combinatie als je het mij vraagt. En een welkome afwisseling op mijn standaard granola, vol met pitten, noten en zaden. Het is zo saai als je ontbijtjes altijd hetzelfde zijn, dus leuk om eens wat verandering hierin te brengen, toch?

Wat heb je nodig voor deze granola?

  • 100 gram havervlokken
  • 30 gram popcorn
  • 30 gram gehakte hazelnoten
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 20 gram kokosflakes
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 el honing
  • 1 el pindakaas

Hoe maak je deze granola?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de havervlokken, gehakte hazelnoten, amandelschaafsel en kokosflakes in een kom. Vermaal de popcorn, zodat het ongelijke delen worden en doe deze hierbij. Meng dit goed met elkaar.
  3. Meng de gesmolten kokosolie met de honing en de pindakaas. Doe dit bij het popcornmengsel en roer dit met een houten lepel tot alles goed verdeeld is.
  4. Verdeel dit over de bakplaat en bak dit 10 minuten. Roer dan alles goed rond en bak nogmaals 5 minuten. Hou het deze 5 minuten goed in de gaten, soms kan het snel gaan, en je wilt geen verbrande granola!
  5. Bewaar in een luchtdichte trommel, dit kan zeker 2 weekjes!
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.