Pompoen speculaascake

Ja hoor, ik kan toch officieel wel vaststellen dat ik de pompoenbaksels ontdekt heb! Niks mis mee, want hey, snacken en extra groenten? Ik ben voor! Ik hou ervan om voedzame tussendoortjes te maken, zodat ik in mijn heerlijk onregelmatige leven altijd iets gezonds kan pakken. Ik sleep wat bakjes mee als ik ga werken, maar dat heb ik graag voor dit soort lekkernijen over 🙂

Wat heb je nodig?

  • 400 gram pompoenpuree (pompoenblokjes koken en pureren, that’s it!)
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 50 gram maizena
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 75 gram roomboter
  • 40 ml melk
  • 3 el speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gember
  • snufje zout
  • amandelschaafsel

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Meng de pompoenpuree met de roomboter, eieren en melk, tot het een egale massa is. Voeg vervolgens de andere ingrediënten, behalve het amandelschaafsel, toe en mix dit.
  3. Doe je mengsel in de bakvorm en verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant.
  4. Bak de cake gaar in 50 minuten. De cake zal wat compact en hierdoor wat nat van binnen blijven. Dus als je de satéprikker test doet, kan het zijn dat deze er niet helemaal droog uitkomt, maar dat de cake toch goed is!
  5. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.