Pompoen hutspot

Vorige week had ik erg veel zin in hutspot. Mijn vriend zou de boodschappen doen – hij was namelijk eerder klaar met werken – en dan kon ik meteen de keuken in duiken. Door een klein foutje van mijn vriend, hadden we echter pompoen in huis, in plaats van wortels. Nu hou ik wel van variatie, dus besloot ik pompoen hutspot te maken! En… dat was helemaal niet vervelend! Ik serveerde deze pompoen hutspot met paprika stoofvlees, dat recept komt binnenkort online. Wil je ander lekker stoofvlees eten bij deze hutspot? Ik geef na het recept nog wat tips voor fijne variaties 🙂

Wat heb je nodig voor 3 porties?

  • 1 kilo aardappels
  • 200 gram ui
  • 200 gram pompoen
  • 100 gram wortel
  • 2 tl mosterd
  • scheut melk
  • klontje roomboter
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze hutspot?

  1. Schil de aardappels. Schrap de wortels en snij deze in stukken. Schil de pompoen en snij deze in blokjes. Snij de uien in ringen.
  2. Doe dit alles in een pan, en kook dit 15 à 18 minuten, tot alles goed gaar is. Giet de pan af.
  3. Voeg een flinke scheut melk, een klont roomboter en de mosterd toe en ga dit alles stampen. Het kan zijn dat je nog wat extra melk moet toevoegen, om een goede puree te krijgen.
  4. Voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
  5. Serveer de hutspot met spekjes, rookworst, gehaktballen met jussukadelapjes of met stoofvlees
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.