Pompoen cheesecake

Ik hou van experimenteren in de keuken – en zeker als die experimenten in één keer goed uitpakken! Was ik eerst nog wat sceptisch over baksels met pompoen (want: nog nooit gemaakt), na mijn pompoen blondie was ik om. Dus de volgende uitdaging: het combineren in een taartje. En dan blijft cheesecake toch wel een van mijn favorieten!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 160 gram speltmeel
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden

Voor de cheeselaag

  • 400 gram pompoenpuree
  • 400 gram zuivelspread
  • 200 gram volle kwark
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl speculaaskruiden

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ronde bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter, en kneedt hier de dadels, het speltmeel, de bakpoeder en de speculaaskruiden doorheen. Je moet eventjes kneden voordat de dadels goed verdeeld zijn. Duw dit deeg aan op de bodem van de bakvorm en bak deze 15 minuten.
  3. Zet de oven terug naar 150 graden.
  4. Mix alle ingrediënten voor de cheeselaag en giet deze over de bodem. Bak deze taart af in 60 minuten. Als je een scheur in de taart wilt voorkomen, zet dan een schaaltje water onder in de oven. Hierdoor blijft het vochtiger in de oven!
  5. Als de tijd voorbij is, zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de taart erin. Zo koelt deze geleidelijk af en stort ie niet in. Haal de taart pas als ie redelijk afgekoeld is uit de oven en laat hem dan verder opstijven in de koelkast!
  6. Enjoy!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.