Pompoen champignon stoofvlees

Winters en stoofpotjes gaan hand in hand. Net zoals stoofpotjes en mijn vriend hand in hand gaan. Ik maakte hem dus onwijs gelukkig toen ik bij de Jumbo weer een pak stoofvlees met een afprijssticker vond, waardoor ik weer lekker een grote pan stoofvlees maken kon! Heerlijk. De geur van het kruidige vlees, lekker sudderend met allerlei groenten. Beter dan dat wordt het niet toch?

Wat heb je allemaal nodig?

  • 500 gram stoofvlees
  • 2 rode uien
  • 200 gram pompoen
  • 125 gram champignons
  • 100 gram courgette
  • 2 el goulashkruiden
  • 2 el barbecuesaus
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 el witte wijn azijn
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je dit?

  1. Snij het stoofvlees in kleine stukjes, doe deze in een kom en doe hier de goulashkruiden bij. Roer dit goed door en laat even staan.
  2. Snij de champignons in plakjes en de rode ui, pompoen en courgette in blokjes.
  3. Smelt roomboter in een stoofpan en voeg het gekruide stoofvlees toe. Bak deze rondom bruin.
  4. Voeg dan de groenten toe en roerbak deze mee. Voeg het bouillon, de barbecuekruiden, de witte wijn azijn en de laurierblaadjes toe. Roer dit goed door en zet dit op een laag pitje, zodat het lekker lang kan sudderen.
  5. Laat minimaal 4 uur sudderen, voeg naar smaak nog peper en zout toe, vis de laurierblaadjes eruit en eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.