Pompoen blondie

Worden jullie ook zo gelukkig, van al die herfst groenten en fruit in de winkel? Zodra het weer ook maar iets omslaat, kan ik weer enorm genieten van kruidige smaken, stamppotjes en alles wat ook maar enigszins verwarmend is. Nu had ik nog een uitdaging: ik wilde iets bakken met pompoen. Altijd fijn: net even wat extra groenten binnen krijgen, in een lekker tussendoortje. Ik weet het: het is niet veel. Maar hey, alle kleine beetjes helpen! En het geeft je een goede reden om deze blondie te gaan bakken!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram pompoenpuree (pompoen koken en pureren – zo easy is het!)
  • 125 gram speltmeel
  • 120 gram gesmolten kokosolie
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze blondie?

  1. Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een vierkante bakvorm (20x20cm) met bakpapier.
  2. Doe de gesmolten kokosolie met de eieren en de kokosbloesemsuiker in een beslagkom en mix dit tot een romig geheel. Roer hier vervolgens de pompoenpuree doorheen.
  3. Hierna voeg je het speltmeel, de kruiden, het zout en de bakpoeder toe. Meng dit goed en verdeel dit over de bakvorm.
  4. Bak de blondie af in 35 à 40 minuten. Laat hem goed afkoelen en verdeel hem dan in stukken!
  5. Enjoy!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.