Plaattaart met gehaktballetjes en gecaramelliseerde uienringen

aug 22, 2022Recepten0 Reacties

Toen ik deze plaattaart postte in mijn Instagram Stories, kreeg ik veel reacties: of ik het recept op mijn blog wilde zetten. Dat wil ik zeker; maar dit recept is misschien net iets anders, dan dat je van me gewend bent, aangezien er wat kant en klare producten bij zijn komen kijken! Ik geef in de beschrijving ook wat opties; hoe je het zelf ‘from scratch’ kan maken, maar ook hoe je het op de snelle manier kan doen! Geef er vooral je eigen draai aan; dat maakt koken juist zo leuk!

Wat heb je nodig?

  • een rol pizzadeeg (ik gebruikte deze)
  • 150 ml barbecuesaus, kan kant-en-klaar, of maak een portie volgens dit recept. Dat laatste deed ik zelf
  • 200 gram gehaktballetjes (ik gebruikte zelf kant-en-klare soepballetjes, omdat mijn vriezer leeg moest 😉 Je kan ze uiteraard zelf maken van gehakt met lekkere kruiden naar keuze!)
  • 2 rode uien, gesneden in ringen
  • 2 el honing
  • scheut olijfolie
  • 1 paprika, gesneden in ringen
  • 1 geklutst ei
  • Eventueel: geraspte kaas (had ik niet haha)
  • Rucola

Hoe maak je deze plaattaart?

  1. Verwarm de oven voor. Kijk even op de verpakking van je deeg hoe warm dit moet.
  2. Bekleed een bakplaat met ovenpapier en leg hier je rol pizzadeeg op. Vouw de zijkanten ongeveer een centimeter om, zodat je een opstaande rand krijgt.
  3. Bak je gehaktballetjes gaar, zet deze even aan de kant.
  4. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en laat deze warm worden. Voeg de uienringen en de honing toe en bak deze op laag vuur. Doe dit een minuut of 5, terwijl je de ringen in beweging houdt, zodat ze lekker kunnen caramelliseren.
  5. Pak de bakplaat er weer bij. Verdeel je barbecuesaus over het pizzadeeg. Verdeel hierover vervolgens de gehaktballetjes, uienringen en paprikaringen. Strooi hier eventueel nog kaas over heen.
  6. Smeer de randen in met het geklutste ei.
  7. Bak de plaattaart af in ongeveer 20 minuten.
  8. Doe er ter garnering nog rucola op!
  9. Eet smakelijk!
You may like also

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *