Pindakaaskoekjes

Ik denk dat ik koekjes toch wel het leukst vind om te maken. Het is relatief weinig werk (al weet ik altijd van de keuken een enorme bende te maken), je kan qua smaken en texturen alle kanten op en ze hebben niet zoveel tijd in de oven nodig. En dat betekend dat er sneller te snoepen valt! Vrijdag bakte ik deze lekkere pindakaaskoekjes en die bevielen prima! Dus: snel aan de slag en eet de trommel niet in 1 keer leeg! 🙂

Wat heb je nodig voor 12 koekjes?

  • 130 gram speltmeel of havermeel
  • 30 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram honing
  • 80 gram pindakaas (de smaakjes van Mr. Kitchens zijn een aanrader!)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje zout

En hoe maak je deze heerlijke koekjes?

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom. Voeg daarna de kokosolie, honing en pindakaas toe.
  3. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Het mag nu nog iets zacht zijn.
  4. Zet het deeg een halfuurtje in de koelkast. Door de lage temperatuur zal de kokosolie gaan stollen, waardoor het deeg een stuk steviger zal aanvoelen.
  5. Verdeel het deeg in 12 bolletjes, druk deze plat en leg op de bakplaat.
  6. Je kan de koekjes eventueel versieren met nootjes, stukjes chocola of kokosrasp
  7. Bak de koekjes 10 à 12 minuten. Hou ze goed in de gaten, op het eind willen ze snel gaan qua kleur!
  8. Eet ze niet allemaal in 1 keer op! 🙂

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.