Pindakaascupcakes

Pindakaas… I love it. Dit was vroeger wel anders, als klein meisje vond ik het stinken. En vies. Ik at sowieso geen pindakaas. En. Dat. Zou. Ik. Nooit. Gaan. Doen. Ook! Juist. Dat veranderde dus. Mijn levensstijl veranderde en mijn eetpatroon en smaak ook. En zo ging ik pindakaas steeds meer waarderen. En toen Mr Kitchens ook nog eens kwam met pindakaas met lekkere smaakjes, werd het leven alleen maar beter. Pindakaas is namelijk niet alleen lekker op een boterham of cracker, maar je kan er ook erg lekkere baksels mee maken! Zoals deze cupcakes. Niet gesponsord, gewoon enthousiast over dit product 🙂

Wat heb je nodig? (voor 10 cupcakes)

  • 250 gram speltmeel
  • 150 gram Mr Kitchens Kokos Maple
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 175 ml melk
  • 60 gram roomboter
  • 1 ei
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet cupcakevormpjes klaar.
  2. Smelt de roomboter en voeg de pindakaas en het ei toe. Mix dit tot een romig geheel.
  3. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix dit tot een egaal beslag.
  4. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes af in 20 à 25 minuten.
  5. Laat ze even afkoelen en… eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.